Манолова: За едни 500 милиона ли Фандъкова не излезе в отпуск за кампанията

OFFNews 09 септември 2019 в 16:57 8316 4

Незявисимият кандидат за кмет на София Мая Манолова упрекна основния си конкурент за кабинета на "Московска" №33 - сегашния градоначалник Йорданка Фандъкова, че обрича на софиянци на още от същото - прашна, мръсна и непочистена София.

"Недоумявам защо г-жа Фандъкова продължава да се възползва от позицията си на кмет, за да води предизборната си кампания, след като обяви кандидатурата си още на 2 септември. Аз също можех да запазя поста на омбудсман до деня на регистрацията си, а можех да изляза и в служебен отпуск, а да не подавам оставка. Прецених обаче, че честното и почтено поведение спрямо гражданите и спрямо другите кандидати е да подам оставка и да водя кампания от позицията на кандидат. Нещо, което трябваше да направи и г-жа Фандъкова. Явно обаче приключването на някои големи обществени поръчки и по-специално поръчката за сметосъбирането е по-важно", каза Манолова.

Според нея нищо не налага провеждането на търга за почти 500 милиона лева сега, тъй като договорите на сегашните фирми изтичат чак след година, а и в тях има клаузи да продължат дейността до провеждането на нови изпълнители.

Манолова посочи, че парите за сметосъбиране в София непрекъднато се увеличават след 2014 г. и от 88 млн. на година в момента са 110-120 милиона лева, а въпреки това столицата не става по-чиста.

(Ето и обясненията на Фандъкова за въпросната обществена поръчка.)

Днес независимият кандидат-кмет внесе искане в Столична община да постави 24 свои информационни точки във всичките квартали на София и един централен информационен център, от който да води кампанията си.

"Не е често един кандидат да иска разрешение от друг кандидат за подобно нещо", каза още Манолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

5

Стефан

10.09 2019 в 01:44

500 милиона за някого може би са дреболия. А за мене например - не.

17439

3

мнение от IP

09.09 2019 в 21:52

Айде, почна се с простотиите. Демагогът си е такъв завинаги. Нападане на опонента - безсмислица, която гледаме 30 години

5300

2

квазимодо

09.09 2019 в 18:14

Майче, Майче не чуди после защо това или онова. Прави си кампанията, но защо на чужд гръб непременно. После било негативна кампания да ти търся дипломата, е вземи че я покажи и и9м затвори мръсните усти.

6000

1

Танзопен

09.09 2019 в 18:03

Конкурсите са обявени сега, защото както обикнивенно всички обичат да обжалват по всички инстанции и междувременно се плаща много повече.
И както ѝ отговориха, преди избрите фирма няма да бъде избирана.

Отговорните хора си вършат работата и не подават оставки и не излизат в отпуска, за да лаят и да се жалват по медиите.
БСП не разбраха, че капания се прави с резултати, а крякането само отвращава избирателите.

Майчето Костинбродска просто си подготвя поста в БСП за след изборите.