Манолова: Столична община изпадна в паника - спря нагласения търг за електробусите

OFFNews 17 декември 2019 в 21:19 7824 0

Столичният автотранспорт спря обществената поръчка за довеждащите електробуси на стойност 33 120 000 лева с ДДС. Решението е взето на 16 декември.

В аргументите за спирането на поръчката е посочено, че търгът се прекратява заради „допусната техническа грешка" - при методиката за оценка на офертите по отношение гаранционния срок на автобуса и силовите агрегати е записано максимален срок на гаранцията от 48 месеца вместо максимален срок от 60 месеца.

По време на предизборната кампания за кмет на столицата Мая Манолова заяви, че поръчката е порочна и е направена така, че да бъде спечелена от конкретен участник. Името на участника тя написа в плик и го остави в студиото на телевизионно предаване.

Според Манолова обявените причини за прекратяването са формални.

Това е опит да се прикрие прогнилият модел на провеждане на обществени поръчки от това управление – нагласени поръчки с предизвестени победители. Страхуват се, че разгласихме каталога на спонсорите на ГЕРБ и сега трябва да го прикриват, коментира тя днес.

Манолова акцентира, че "предизвестеният победител в една от процедурите беше използван и за предизборна реклама в програмата на Йорданка Фандъкова и ГЕРБ в София (на стр. 42-43)". 

Лидерът на "Изправи се.БГ" определя предизборната програма на Фандъкова като "каталог на спонсорите на ГЕРБ".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !