Манолова: Борисов ми пращаше всякакви бизнесмени да ме отказват и сплашват

OFFNews 10 юни 2020 в 18:00 5081 2

Придворният кръг около Борисов е в шизофренна ситуация. Вчера неговите сайтове обясняваха, че Божков ме е финансирал, а днес твърдят обратното. Публикуваните съобщения приличат на отчети между партньори и моето име е там.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ" Мая Манолова пред БНР относно публикуваната днес от бизнесмена Васил Божков кореспонденция с Бойко Борисов.

Не съм получавалa и не съм искала поддръжка от Божков. Премиерът се прегръщаше с него и имаше официални срещи с него. Освен с Божков съм се срещала и с други бизнесмени в и преди кампанията - едните се опитваха да ме сплашат, другите да ме купят, а „най-смелите" искаха да се махне Борисов и не искаха да се знае, че са се срещали с мен, допълни Манолова.

Борисов ме попита "Предложиха ли ти всичко?". Да, предложиха ми всичко, но отказах. На местните избори в София се явих сама с лицето си срещу сенчестия бизнес и ресурса на Борисов, каза тя.

Залогът за Борисов беше огромен, за него беше важно да не се явявам на местните избори, за почтения бизнес беше важно да се спре този модел. Имаше изпратени от Борисов бизнесмени, които да ме убеждават да не се явявам на изборите. Аз отказах всякакви предложения. Съответните органи да разследват пътя на парите. Ясно се видя кой купува гласове на местните избори, каза още председателят на „Изправи се.БГ".

На въпрос кои са тези бизнесмени, които са искали Манолова да не участва в местните избори, тя обясни, че една част от тях живеят добре при управлението на Борисов и са кръгът около неговата трапеза.

Те не искаха да се явявам на избори, защото промяната щеше да започне от София. Другите имаха почтен бизнес и искаха да бъде спрян моделът на управление на Борисов, обясни Манолова.

Дискредитирането на моето име започна от 23 май, когато под прозорците на Борисов казахме, че ще има ревизия и попитахме къде са парите. Страх ги е, че ще има ревизия и ревизията ще е на това как се е харчил държавният бюджет в последните 10 години, категорична беше тя и посочи, че начело на списъка с ревизията ще бъде Борисов, неговите министри и приближеният му кръг.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5784

2

Бабатунде

13.06 2020 в 12:17

Хаха емануелаа, знаех си че си тук ! Я кажи какво ти р мнението за вожда ? Една дума не си обелил против него !

13874

1

emanuilis

10.06 2020 в 18:23

Нашите „бизнесмени" са почетни, другите - не? Тези при които ходя сама - „неръкотворни икони". Логиката на #МаяМа.