Лукарски скъса менискус и пропусна да отговори на въпроси за горивата

Ивайло Анев 18 септември 2015 в 15:06 4106 4

Снимка БГНЕС

Министърът на икономиката Божидар Лукарски

Министърът на икономиката Божидар Лукарски пропусна днешния парламентарен контрол, по време на който трябваше да отговори на депутатски въпроси, свързани с горивата.

„Министърът е възпрепятстван да дойде в зала поради медицински проблем“, обяви председателят на парламента Цецка Цачева, когато дойде ред министърът да излезе на трибуната, за да изясни усложнената ситуация на пазара у нас.

Към него имаше два въпроса от народните представители Светослав Белемезов (АБВ) и Слави Бинев (ПФ). Въпросът на Белемезов касаеше стратегия за нормализиране цените на горивата и тяхното отражение върху българската икономика. Представителят на патриотите от своя страна е поискал детайли около образуването на картели в сектор „Горива“.

В крайна сметка въпросите от днешното заседание останаха без отговор.

По-късно обаче стана ясно, че министърът, известен със своите фенски наклонности към столичния гранд Локомотив (София), е претърпял злополука, като е скъсал десния си менискус.

Контузията станала снощи, докато Лукарски играел футбол, съобщи "24 часа". "Снощи можех да стъпвам, само куцах. Днес обаче не мога да стана от леглото", разказал още министърът на икономиката.

По-рано днес министърът е минал и преглед, където е изяснено каква точно е контузията му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови