Лукарски: Горивото по бензиностанциите е по-качествено

OFFNews Последна промяна на 01 септември 2015 в 10:06 3168 7

Лукарски: Горивото по бензиностанциите е по-качествено

Горивото, което се продава по бензиностанциите е по-качествено.

Това обяви пред БНТ министърът на икономиката Божидар Лукарски, цитиран от БГНЕС. 

По думите му проверките за качеството на горивата продължават. "Искам да уточня - 1% са нарушенията които са отчетени по броячите. По отношение на качеството – нарушенията, открити при проверките са 7%", обясни той.

По думите му нарушенията не са концентрирани по региони и се правят регулярно и те не са кампанийни. Лукарски обясни, че поевтиняването на горивата не е свързано с проверките, а с понижаването на цените на международните пазари.

"Цената на горивото в България се определя на пазарен принцип. В Австрия има държавни фирми, които дистрибутират горива и там може такива фирми да държат цени близки до производствените. В България не е така", обясни Лукарски и изрази удовлетвореност, че българинът е започнал да има отношение за цените на горивата. 

По повод предстоящия тази вечер национален протест за цените на бензина и дизела Лукарски коментира, че у нас няма държавен механизъм за регулиране на цените. Освен това българският пазар е много по-малък от сочените за евтини европейски пазари.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.09 2015 в 10:11

Да ти кажа нещо за ТВОИТЕ ЛЪЖИ!
Обществените поръчки си печели бащата на Лукарски от създаването на фирмата през 1991 година, когато синът беше ученик в Класическата гимназия!
Понеже произвеждат НАЙ-КАЧЕСТВЕНИТЕ И КОНКУРЕНТНОСПОСОБНИ компютърни системи за управление.

НЕ РАЗПРОСТРАНЯВАЙ МРЪСНИ ЛЪЖИ ПО САЙТОВЕТЕ, с цел дискредитация и унищожение на политик, мръсно фашистки като Гьобелс!

07.09 2015 в 10:05

РеференDOOM е долен, мръсен ЛЪЖЕЦ!
Тейкото на Лукарски има фирма още от 1991 година и до днес тя е с най-качествените, най-евтини и без подобни компютърни, управляващи системи в България.
От 1991 фирмата му ПЕЧЕЛИ на пазарен принцип обществените си поръчки, без конкуренция, като това е вече 24 години, а не от вчера и не политически!
ЛЪЖЕЦ ДОЛЕН и МРЪСЕН!
НЕ РАЗПРОСТРАНЯВАЙ ЛЪЖИ по Гьобелсово, та като ги подтаряш, да станат истина!

01.09 2015 в 15:15

Този екземпляр уж беше мно умен, красив и креативен, а не може да направи нищо от това, за което му се плаща.

01.09 2015 в 15:14

Да разбираме, че според луковата глава в България горивото е по- качествено отколкото например в Германия? Или поне ценово е така

01.09 2015 в 10:27

Локумарски, горивата са по-качествени в сравнение с какво? С горивата отпреди проверките ли? Нещо не ти се шваща идеята много...

А за глупостите, че в България цените на горивата се определят на пазарен принцип - нямам думи! Какво пазарно има в една рафинерия-монополист бе, пич?

Следваща глупост - в Австрия горивата били евтини щото държавата ги "дистрибутирала". Абе ей, Аланколу, у нас проблемът не е в дистрибуцията, а в ПРОИЗВОДСТВОТО на горивата, бе! Още от ПРОИЗВОДСТВОТО горивото ти излиза по-скъпо. Ясно е, че си министър на конци и каквото свирнат Боко и Вальо - това правиш, ама пък не ни пускай по такива елементарни пързалки!

01.09 2015 в 10:24

"По-качествено" от какво? От олиото от фритюрниците ли? Е на това му се вика с много думи да кажеш нищо....

01.09 2015 в 10:23

800 хиляди, не млилиона. ПАРДОН!
На този мазен ръб, няма КОЙ да му даде 800 МИЛИОНА!