Лукарски подкрепи протестите на бизнеса за цената на тока

OFFNews 15 септември 2015 в 19:12 2244 0

Снимка БГНЕС

Министърът на икономиката Божидар Лукарски

Заставам зад справедливите искания на бизнеса за цената на тока.

Това обяви министърът на икономиката Божидар Лукарски относно цената на електроенергията.

„Не искам да деля на лагери управляващи и бизнеса, но като министър на икономиката от самото начало застанах на страната на бизнеса”, заяви Лукарски.

Той припомни, че заедно с министъра на енергетиката и министъра на финансите са изготвили наредба, с която се дават преференции за бизнеса и за по-големите консуматори по отношение заплащането на такса „Задължение към обществото”. „Наредбата цели да олекоти вдигането на цената на тока за големите консуматори и промишлена електроенергия”, припомни Лукарски.

„Като министър на икономиката от самото начало, когато се заговори за вдигането на цената на тока заявих, че това действие не е полезно и ще се отрази на абсолютно всички крайни продукти, които потребяваме”, коментира министърът на икономиката.

Във връзка с проверките на горивата той подчерта, че все повече намаляват сигналите по отношение манипулациите за количеството и качеството на гориво. „Проверките не са кампанийни, а продължават и към днешна дата. Вчера в Габрово констатирахме цистерна с 10 т гориво, която зарежда в голямата бензиностанция и при измерването на пробите за качеството на горивото на дизела се оказва, че близо 1/5 от литъра е вода”, каза още Лукарски. Той допълни, че проблемът е, че все още няма единна система на НАП, Агенция „Митници” и ДАМТН, което би улеснило работата на институциите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови