Лукарски: Ще излязат големи имена и у нас от "Панамагейт"

OFFNews 05 април 2016 в 09:13 5876 3

Снимка БНТ

В "Панамагейт" има български компании, има български имена, и то не само от София, Пловдив и Варна, Бургас, но и от доста други градове, което мен ме учуди. Засега няма политици, но сигурно ще излязат големи имена. 

Това заяви в студиото министърът на икономиката Божидар Лукарски по БНТ. По думите му, явно офшорна зона се превръща в световен мащаб в мръсна дума. Към момента офшорна зона не е забранена, не е незаконна, незаконно е укриването и неплащането на данъци. 

Собственикът на "Булгартабак" се знае, не се знае кой е собственикът на собственика. "И това е нещо, което не касае приватизационния договор и поради една или друга причина не е заложено там, а и не е практика в приватизационните процедури, но вълнува синдикатите, хората, работниците, които потенциално ще останат на улицата. Това е въпрос, който може да разгледа Комисията по финансов надзор. Синдикатите вече са я сезирали кой може да бъде истинският собственик, коя е офшорката и кой стои зад нея", допълни Божидар Лукарски.

"След като приключи проверката на Агенцията за приватизация, ми беше докладвано, че поне до 31 март фабриката на "Булгартабак" в София преустановява своята дейност и всъщност не извършва производствен процес. Преди да започне голямата проверка на 1 април, която все още тече, беше констатирано, че има отдели, които все още извършват своята дейност. Всъщност от петък фабриката не работи, каза още Лукарски. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!