Лорер: ГЕРБ са в изолация, но могат да се пречистят като ни подкрепят

Българското общество иска да види българската Лаура Кьовеши - държавно обвинение, което се занимава с наистина знаковите дела и съмнения за корупция, а не с кметица на един столичен квартал, каза още депутатът от ПП

OFFNews 13 ноември 2022 в 11:51 3949 25

Лорер

Снимка БТА Архив

Даниел Лорер, ПП.

"Политическата изолация на ГЕРБ отново ще стане видна при първия мандат, защото няма да могат да съставят правителство с гласните си и негласни партньори, с които свалиха нашето правителство. Тази политическа немощ ще бъде видна за всички", заяви пред БНР Даниел Лорер, депутат от "Продължаваме промяната", бивш министър на иновациите и растежа.

Според него моментът за пречистване на ГЕРБ ще бъде вторият мандат на "Продължаваме промяната".

"Успехът на мандата на ПП зависи от отношението на ПГ на ГЕРБ. Ние няма да търсим никаква форма на коалиционно споразумени с тях, това ще е едно правителство на малцинството, но много ясно ще изложим онези политики, които искаме това правителство да отстоява. Те ще бъдат организирани около нашите 16 политики и вероятно това ще бъде основата на управлението, което ще предложим", каза още Лорер. 

Според него въпросът за ГЕРБ ще бъде дали да подкрепят едно правителство с реформистка програма, която се движи по Плана за възстановяване, но продължава и със съдебна реформа и с правни реформи, които са жизнено необходими на България.

"Дилемата при тях ще бъде дали го подкрепят, или го бойкотират, хвърляйки страната в политическата лотария на третия мандат", подчерта членът на националното ръководство на Промяната.

По думите на Лорер за ПП е неразбираема логиката на обвинението от ГЕРБ, че правителството на Кирил Петков е ощетило българските граждани и бюджета на страната с 30% по-високи цени на природния газ.

"Когато "Газпром" спря доставките за България, газ просто нямаше. Няма как да се сравнява цена на нещо, което го е имало преди това, но вече го няма, с цената, която е постигната в условия на абсолютен недостиг. Нямаме абсолютно никакви притеснения от разследвания на прокуратурата, напротив - приветстваме такива проверки, но много ни се иска и проверките, които отлежават - КТБ, магистрали и язовири - да видим резултати и по тях. Българското общество иска да види българската Лаура Кьовеши, т.е. държавно обвинение, което се занимава с наистина знаковите дела и съмнения за корупция у нас, а не с кметица на един столичен квартал", каза още Лорер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3767

24

Име на профила

13.11 2022 в 21:42

За разлика от теб съм бил и в Тексас, много любопитен щат.

Кажи сега защо си биете дагестанците, моля?

2073

22

Johnny B Goode

13.11 2022 в 18:55

Профила, съжалявам че го разсеях.
Аз обичам да го дразня, а той скача като бик на червено.

3767

21

Име на профила

13.11 2022 в 18:48

Значи, обиден съм. На моите съвсем добронамерени въпроси не отговаря, но на чуждите закачки е пръв.

Уроде, заради такива като теб съществува бойко борисов, в смисъл - той и иначе би съществувал, но далеч не би бил толкова опасен за околните. Ти си причината да има толкова злини в нашата родина. Пишеш с красиви думи, но имаш грозна душа.

Аз нямам какво да направя по въпроса, ти ще продължиш да си лунатик, а аз ще продължа да плащам данъци, за да съществува твоят клан. Само едно нещо ще кажа в заключение: когато съвсем сериозно те питах дали говориш руски си отворих РИА и Лента да видя какви коментари има днес. Е, в РИА, стандартно, имаше примерно 80% "патриоти". В Лента обаче те бяха около половината, че и намаляват. Няма да пускам картинки от имгур, ходете и вижте.

Мисълта ми е: в самата Русия психопатите, поне вокалните такива, намаляват жестоко. Откъде се взимате толкова дебили в България - убий ме, не зная.

2073

18

Johnny B Goode

13.11 2022 в 17:29

Запази си тайната, разбираемо е.
Ваканция в опик@ното Палермо ще има ли догодина, или с разпада на Рашата ще секнат рубличките?

 
X

Да помогнем на украинските деца!