Quantcast

Кутев и Цачева се скараха коя партия е в коалиция с ДПС

OFFNews Последна промяна на 31 юли 2014 в 08:40 3774 11

Депутатът от БСП Антон Кутев и Цецка Цачева от ГЕРБ влязоха в спор в студиото на Нова телевизия за това коя от двете партии се намира в коалиция с ДПС в момента. 

Според Кутев актуализацията на бюджета, подкрепена от ГЕРБ и ДПС, както и близките данни за бюджета, с които разполагат двете партии, са достатъчни причини да се смята, че вече е налице нова "коалиция БОСТАН" (Бойко и Местан). 

Цачева контрира с думите, че е абсолютен прецедент фактът, че мандатоносителят и партията, издигнала министър-председателя и финансовия министър, са се отказали от "своите хора". 

Антон Кутев определи като абсурд ситуацията, в която правителство в оставка прави актуализация в бюджета и отбеляза, че това не е правено от "турско време". 

Според червения депутат Борисов за втори път за последните два месеца се опитва да извърши грабеж на държавни средства. 

"Първият път беше, когато обикаляше студията и разправяше как са нуждни 5-6 млрд. лева от МВФ за стабилизиране на банките, а вторият път е сега, когато виждаме как се образува новата коалиция на ГЕРБ с ДПС", заяви Кутев. 

Според него хората и ГЕРБ трябва да са благодарни, че в края на управлението на БСП и ДПС в държавния резерв има близо 9 млрд., докато по същото време, когато ГЕРБ напусна управлението е имало 4 млрд. 

Цачева заяви, че заради огромните разходи, които ще се наложат заради грешките на БСП, в бюджета ще останат дори по-малко от 4 млрд. лева. Депутатката от ГЕРБ отново твърдо заяви, че в рамките на 42-рото Народно събрание партията на Борисов няма да се регистрира и да осигури кворум на БСП. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.07 2014 в 14:36

LudLustrator, жалиш за комунинделите от БСП, а в същото време плюеш и ругаеш Русия и Путин! Чиста шизофрения или дебилизъм!Няма лекарства за теб!

31.07 2014 в 13:34

Кутев сигурно много се гордее с това "бо-стан", щом кара и троловете да го повтарят

31.07 2014 в 12:10

to: LudLustrator

ПРЕДИ ДА ПИШЕШ ЩУРОТИИ прочети анализа на Institute of International Finance от 17 юли
със ЗАГЛАВИЕ:
"България: път към никъде",
със ЗАКЛЮЧЕНИЕ:
"Бюджетният дефицит тази година ще стигне 6,3%"

31.07 2014 в 12:07

А защо никой не коментира случаят "Христо Бисеров"
Кой? Кога? Защо?

31.07 2014 в 11:50

Гърбавите искат да актуализират бюджета, на какво основание ???
- не ходеха на работа, как ще знаят какво и как са взимали решения в бюджетната комисия.
- не са в управлението а не виждам МФ да е дал точен разчет на разходите, а иначе приходите да си ги търсят НАП и митници!!!
--------
АААА, искат да се женят за ДПС, пък те не се развели с БСП, нищо бе гробари, при мюсюлманството многобрачието е разрешено, а ако правите добри свирки може и за бригадирка да ви назначи Доган.
--------
Още от сега ДПС им казва какво да гласуват ГРОБ и то за котка в чувал, а като се вземат и са все на задна прашка утре може и да ни присъединят към Турция.

31.07 2014 в 10:19

Не е ясно на какъв принцип обаче е избрана брантията Цачева,както и цялата герберска пасмина во главе с Мутрата Борисов.Вероятно апологети като некъпания пор Москов имат пръст в тая работа

31.07 2014 в 09:56

"Депутатите" от бсп ги намират само по три критерия - тъпи, нагли и лъжливи ...по-голямата част покриват показателите, а кутев е направо отличник!

31.07 2014 в 09:46

БСП са смешни, ама на мен хич не ми е до смях - целият този цирк ще се отрази на обикновените хора, ама на "социалната" партия не и пука за хората. Надявам се, че всички вече са го разбрали.

31.07 2014 в 09:41

Кутев ми е дълбоко противен, но за това, разбира се, е прав - коалицията БОСТАН вече управлява, дори и без избори.
Интересно как всички политици започват да забелязват истината, когато не са на власт?!?

31.07 2014 в 08:54

Като костилка на задника му (на Спинозния) беше заседнала беше заседнала поредната опорна точка.
А той напъва ли напъва.
Цвета на фасадата му стана кърваво червена докато я изака.