Красен Кралев покани катарския бизнес да строи в Белмекен и Пампорово

OFFNews Последна промяна на 13 октомври 2015 в 10:12 1835 0

Красен Кралев покани катарския бизнес да строи в Белмекен и Пампорово

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев покани строителни предприемачи от Катар да инвестират в спортните бази на Белмекен и Пампорово, съобщиха от пресцентъра на спортното министерство.

Кралев се срещна с арабския си колега Салах бин Ханем бин Нассер Ал Али. Той бе в Катар на двудневно работно посещение, което съчета със Световното първенство по бокс за мъже в Доха.

Двамата министри са обсъдили предстоящото подписване на меморандум за сътрудничество в областта на спорта за провеждането на съвместни лагери, взаимодействие в областта на спортната медицина, борбата с допинга, възможността български специалисти да работят в катарските федерации по бокс, борба, стрелба, волейбол и др. В документа ще залегне и насърчаване обмена на посещения на делегации, експерти и специалисти в областта на младежта, спорта, физическото възпитание и приложната наука чрез директен контакт със съответните младежки организации и спортни федерации.

В рамките на посещението Красен Кралев се срещна и с д-р Тани Ал-Кауари, генерален секретар на Катарския олимпийски комитет.

В Доха министърът разговаря и с президента на Международната федерация по бокс (АИБА) д-р Чинг Куо Ву. Кралев го увери, че страната ни ще е отличен домакин на Олимпийската квалификация за участници в APB и WSB сериите догодина, на която ще се разпределят общо 26 квоти. Спортният шеф допълни и че България кандидатства за домакинство на Европейското първенство по бокс за жени през 2016 г. На свой ред Ву споделил, че развитието на женския бокс е негова лична кауза и отправил покана страната ни да кандидатства и за организацията на Световен шампионат при дамите през 2018 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови