Костадинов поиска оставката на здравния министър Сербезова

Ружа Райчева 02 февруари 2022 в 10:20 2870 1

Снимка Архив

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов поиска оставката на здравния министър Асена Сербезова заради вчерашния трагичен случай с жена, която почина пред очите на съпруга и детето си в спешното отделение във Враца.

"Смятам, че това е морален акт, който министърката трябва да изрази днес. Аз на нейно място така бих постъпил. Искам всеки един от вас тук да стане и да почете с една минута мълчание жертвите на здравната система. Не само майката, загинала пред детето си вчера, но и заради едно бездушно антибългарско отношение към гражданите на България."

Костадинов заяви, че в здравната система в България на човешкия живот се гледа като нещо, което няма никаква стойност. 

След предложението му, освен депутати от "Възраждане", част от народните представители от "Има такъв народ" се изправиха, след което седнаха, тъй като останалата част от залата не го направи. 

Георги Михайлов от БСП се обърна към него с думите: "Г-н Костадинов, с цялото ми уважение към Вас, моля Ви се не позволявайте от тази трибуна да се раздават тежки присъди на системата."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

1

pisnamiotmutri

02.02 2022 в 12:01

За месец НЯМА човек който може да оправи здравна система съсипвана над 30 години. Възраждане се държат напълно неадекватно и пречат да се работи създавайки излишно напрежение. Следващия път излезте и гласувайте за да не е толкова нисък прага за влизане, че може и агент Иван да върнем заедно с рекетьора Веско
 
X

Да помогнем на украинските деца!