Корнелия Нинова: През април ще мислим за обединение с АБВ

OFFNews 21 януари 2015 в 09:36 3220 2

депутатът от БСП - Лява България Корнелия Нинова

"Разцеплението в БСП приключи и не очаквам нови бягства на социалисти към формацията на Първанов. Не мисля, че предстои ново разцепление в партията, особено сега когато АБВ участва във властта на едно дясно правителство", увери депутатът от БСП - Лява България Корнелия Нинова в ефира на БНТ.

Разговор за сближаването на социалистите с партията на Първанов по отношение на евентуална бъдеща коалиция тепърва предстоял.

"До април има време. Ще мислим на конгреса за евентуалното обединение с АБВ", каза още Корнелия Нинова.

"Социалистите не сме високомерни и не сме изолирани, а коалицията с АБВ за местните избори е съвсем логична", категорична е Нинова. Тя поясни, че още на пленума в неделя – 25 януари ще се обсъди дали да има обединение с АБВ.

"Споделям позицията на председателя на БСП Михаил Миков, че такива въпроси първо трябва да обсъдим помежду си, а след това публично. Разговорът предстои. Местните избори са твърде различни от националните – всяка община си има специфика. Ако някой каже, че има модел за общините, ще сгреши", посочи още социалистката. 

За пенсионната реформа Нинова коментира, че социалистите ще подкрепят всички предложения, които ще доведат до ръст на пенсиите. Тя допълни, че БСП и управляващите днес гонят тази цел по различни начини - едните с увеличаване на стажа и възрастта, а другите чрез идеи как да се увеличат парите в НОИ. Според Нинова било време да се увеличат пенсионните вноски, тъй като през последните години те само се намалявали. В резултат 22 млрд. лв. останали в работодателите.

Депутатката коментира и шегата на премиера Бойко Борисов, че жена може да стане президент на България. "Приемам това е ласкателство към дамите в ГЕРБ", заяви Нинова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!