ПФ дава на Борисов седмица да реши за Орхан Исмаилов

ОFFNews 19 ноември 2014 в 21:40 4648 4

Валери Симеонов

"Патриотичният фронт" постави на премиера Бойко Борисов една седмица да вземе решение за назначения за зам.-министър на отбраната Орхан Исмаилов. 

Това каза пред журналисти съпредседателят на „Патриотичен фронт ВМРО-НФСБ” Валери Симеонов след среща с Бойко Борисов в Министерския съвет.

Срещата мина доброжелателно от двете страни. Бяхме приети и нашите аргументи бяха изслушани. Няма какво друго да направим, освен да изчакаме министър-председателя да вземе решение по този въпрос, коментира Симеонов.

След седмица, ако Исмаилов запази поста си, ще бъдат свикани партийните национални органи, които да решат дали а продължи подкрепата за правителството.

"Не желаем да събаряме правителството в навечерието на зимата. Подхождаме изключително отговорно, отговорни патриоти сме и точно защото сме такива не можем да си позволим своеволно да разрушаваме това крехко мнозинство в парламента", заяви Симеонов. 

Симеонов разясни, че в програмата на Патриотичния фронт е заложено, че не могат да приемат назначаването на "представители на партии изградени на етнически принцип или пък на такива, за които има много основателни съмнения, че обслужват външни интереси".

Не можем да допуснем представители на такива партии да заемат отговорни постове. До момента няма драма. Има желание от двете страни за решаване на проблема, допълни той.

„Точната ни формулировка беше, че това лице на това място не е приемливо”.

По думите на Симеонов на продължилата час и половина среща назначаването на Исмаилов е обсъждано 15 минути, след което са обсъдени цената на тока, необходимите реформи в енергетика, добивът на конвенционален газ и нужните кадрови промени в ДКЕВР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови