Коритаров извади флашка, за да разкрие как Румен Петков манипулирал досиета

Юлиан Христов 30 юли 2014 в 17:20 9598 12

Георги Коритаров

Румен Петков е нареждал да се извършва разсекретяване и манипулиране на досиета. Това каза пред Нова телевизия журналистът Георги Коритаров.

На водещите на сутрешния блок той остави флашка, в която са записани признания на бивш зам.-шеф на архивите в МВР. 

"В тази флашка има разказ на човека, който е разсекретявал досиета в МВР по лична заповед на Румен Петков. Ани, давам ти я, изгледай я, и сигурно ще ми се обадиш доста потресена, защото оттук става ясно моралното престъпление на БСП и как използваха материала с досиетата. Става дума за това как по заповед на Петков са отделяни материли - тези, които са класифицирани, са скривани, тези които са вадени от контекста, са правени в отделен обем, за да дискредитират журналист, той го казва човекът", обясни Коритаров.

Той уточни, че името на човека, който прави разкритията, е Ян Хаджиниколов. "Можете да го намерите, жив и здрав е", обясни Коритаров.

Разкритието за манипулиране на досиета Коритаров направи в коментар за документите, които Николай Бареков извади срещу Бойко Борисов. Тезата на Коритаров е, че този документ е фалшификат. 

Пред OFFNews бившият вътрешен министър Румен Петков отхвърли твърденията на Коритаров. 

"Никога не съм оказвал натиск върху служителите си, нито съм злоупотребявал със служебното си положение - и като кмет, и като министър. По въпроса на Коритаров трябва да бъде питан Иван Комитски - тогавашният директор на дирекция "Информация и архив" и този, чието име той споменава", обясни Петков. 

Ян Хаджитиколов е бил експерт към Дирекция “Информация и архив” в МВР, като по-късно я оглавява, измествайки от поста Иван Комитски. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!