Прокуратурата се зае със сигналите на Бареков, Янев и Борисов

Offnews Последна промяна на 30 юли 2014 в 09:25 2257 4

Прокуратурата е започнала работа по сигнали на Николай Бареков, Бойко Борисов и Яне Янев.

От държавното обвинение съобщиха, че отново на 28 юли в деловодството е постъпил сигнал до главния прокурор от Николай Бареков. В сигнала се твърди, че на подателя му са били предоставени документи – „архивни извадки от досието“ на Бойко Борисов, издадени от „структурни звена на МВР и службите за сигурност“, които съдържат данни за извършени престъпления. Николай Бареков е поискал да бъде приет от главния прокурор, за да представи документите, с които разполага. Сигналът е изпратен по компетентност в Софийска градска прокуратура, където е започнала проверка. Николай Бареков е призован да се яви в градската прокуратура на 30 юли 2014 г. в 10.00 ч., в сградата на Градска прокуратура на столичния булевард "Монтевидео", за да предаде тези документи.

Едновременно с това, от МВР ще бъдат изискани съответни данни и допълнителна информация.

По повод изявленията на Бареков пред медиите за това, че Бойко Борисов е участвал в „умъртвяване на знакови лица от прехода“, на 28 юли до главния прокурор е постъпила и молба от председателя на ПП „ГЕРБ“. В нея твърденията на Бареков се оценяват като несъстоятелни и се отправя искане да бъде извършена незабавна проверка и резултатите от нея да бъдат огласени публично. Молбата е изпратена на СГП, за присъединяване към посочената по-горе проверка, с оглед предмета й.

Сигнал с такова съдържание е получен от Бойко Борисов и на 29.07.2014 г.

Също на 28 юли Политическият съвет на ПП „Ред, законност и справедливост“, чрез председателя на партията, е внесъл до главния прокурор сигнал с твърдения за осъществено незаконно финансиране на Николай Бареков и ПП „България без цензура“ от Цветан Василев. Сигналът е придружен с копие от ръкописен документ, като се изразява готовност оригиналът да бъде предоставен на органите на прокуратурата. Проверката по този сигнал ще се извърши в хода на разследването по досъдебното производство, касаещо КТБ АД.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови