Комисията "Бисеров и Петното" приключи работа със спорен резултат

Нели Чолашка 29 април 2014 в 12:43 2937 1

Бисер Миланов-Петното.

Анкетната комисия, която трябваше да разследва внезапното напускане на Христо Бисеров от ДПС от всички постове, както и с евентуалната среща на Бисер Миланов-Петното с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, приключи работа с последно закрито заседание днес.

На предпоследното заседание председателката на комисията Сияна Фудулова от БСП обяви, че докладите вероятно ще бъдат предадени на прокуратурата, а днес комисията взе решение да ги предаде на обвинителите.

Пред нея така и не се явиха Христо Бисеров и Бойко Борисов. Депутатите от ГЕРБ напуснаха след първото заседание, след като стана ясно, че комисията ще се занимава само с Петното.

Основните посетители на заседанията бяха Бисер Миланов, който беше докаран под конвой от затвора и аверите му.

След едно от заседанията председателката на комисията Фудулова обяви, че аверите на Петното казали, че Борисов им дал авансово 12 хил. лв., за да нахлуят в парламента. По-късно в интервю от затвора Бисер Миланов отрече тази информация и обяви, че новият политик Николай Бареков му е плащал.

Фудулова отчете днес, че резултатът от работата на комисията са два доклада по двата казуса и те ще бъдат предадени на прокуратурата и на вътрешния министър и вицепремиер Цветлин Йовчев.

На въпрос има ли изтичане на информация около разследването срещу Христо Бисеров, Фудулова отговори: "Самият г-н Писанчев (Владимир Писанчев, шеф на ДАНС) каза, че разследване има в ДАНС предвид изтичането на информация в различни посоки". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews