Quantcast

Комисията "Бисеров и Петното" приключи работа със спорен резултат

Нели Чолашка Последна промяна на 29 април 2014 в 12:43 2325 1

Бисер Миланов-Петното.

Анкетната комисия, която трябваше да разследва внезапното напускане на Христо Бисеров от ДПС от всички постове, както и с евентуалната среща на Бисер Миланов-Петното с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, приключи работа с последно закрито заседание днес.

На предпоследното заседание председателката на комисията Сияна Фудулова от БСП обяви, че докладите вероятно ще бъдат предадени на прокуратурата, а днес комисията взе решение да ги предаде на обвинителите.

Пред нея така и не се явиха Христо Бисеров и Бойко Борисов. Депутатите от ГЕРБ напуснаха след първото заседание, след като стана ясно, че комисията ще се занимава само с Петното.

Основните посетители на заседанията бяха Бисер Миланов, който беше докаран под конвой от затвора и аверите му.

След едно от заседанията председателката на комисията Фудулова обяви, че аверите на Петното казали, че Борисов им дал авансово 12 хил. лв., за да нахлуят в парламента. По-късно в интервю от затвора Бисер Миланов отрече тази информация и обяви, че новият политик Николай Бареков му е плащал.

Фудулова отчете днес, че резултатът от работата на комисията са два доклада по двата казуса и те ще бъдат предадени на прокуратурата и на вътрешния министър и вицепремиер Цветлин Йовчев.

На въпрос има ли изтичане на информация около разследването срещу Христо Бисеров, Фудулова отговори: "Самият г-н Писанчев (Владимир Писанчев, шеф на ДАНС) каза, че разследване има в ДАНС предвид изтичането на информация в различни посоки". 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.04 2014 в 13:15

Поредната абсолютно ненужна комисия приключи "работа". Независимо, че криминално проявения Миланов -Петното отрече да е получавал какво и да е от Борисов, шефката на комисията реши да изпрати поредния донос до компетентните власти.
Странно защо случая Бисеров, който наистина се нуждае от парламентарно разследване остана извън вниманието на комисията - за тях удобните лъжи на някакви криминални хора станаха приоритет.
Тази комисия не е единствена - по данни на главния прокурор, поне 50% от подадените от комисията на Сидеров "сигнали" са анонимни доноси без доказателства. Питам се - за какво плащам заплатите на тези некадърни и корумпирани индивиди, какво полезно свършиха !?