Комисията "Петното" приключи работа, Бареков също отказа да се яви

OFFNews 10 април 2014 в 18:58 1726 6

Петното се яви пред комисията в края на март под конвой.

Временната анкетна комисия, която беше създадена като анкетна комисия за внезапното оттегляне на Христо Бисеров и за срещата между Бисер Миланов-Петното и Бойко Борисов, приключи днес работа.

Цялата работа на комисията, оглавена от не особено популярната Сияна Фудулова от БСП, беше да изслушва Петното и неговите сподвижници, заради което се превърна в комисията "Петното".

Предстои да бъде изготвен доклад, който ще излезе с препоръка да бъде сезирана прокуратурата, обяви Фудулова от БСП.

Призованият днес лидер на „България без цензура” Николай Бареков не се появи в комисията. Той трябваше да бъде изслушан заради последните твърдения на Петното за получени от него пари във връзка с протестите от миналото лято.

„Бяха получени две писма в комисията – едното от Николай Бареков, другото от Бисер Миланов. Съдържанието е почти едно и също – искат да им дадем възможност за среща между всички засегнати страни.

Комисията счита, че такава среща не е възможна, затова приключваме работа окончателно. Среща не е възможна, защото единият от призованите в комисията за изслушване каза, че категорично няма да дойде на среща, и това е Бойко Борисов”, разясни Фудулова.

На предпоследното заседание на комисията във вторник авери на Бисер Миланов обявиха, че са взели от Бойко Борисов пари за радикализиране на протестите.

Петното пък отрече тази информация в интервю от затвора за Нова телевизия, но пък признава за суми, получени от Бареков, за да го пази по протестите.

Приближените му и Миланов се разминават и във въпроса дали са ходили в къщата на Бойко Борисов.

Бисер Миланов, по прякор Петното, е представител на гражданското движение „Свобода" и стана особено известен, след като беше на среща с премиера Пламен Орешарски в Министерския съвет и направи официално изявление след това.

Името му нашумя и заради провокации по време на антиправителствените протести, заради което главният прокурор Сотир Цацаров нареди да го задържат.

45-годишният Миланов е от Русе и има 7 присъди, част от тях ефективни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови