Ранобудните: Хората на Петното помагат на властта да неглижира протеста

Ивайло Анев 11 април 2014 в 17:30 2935 0

"Ранобудните студенти" с позиция по сагата с Петното.

"Разкритията" на Йордан Бонев и Бисер Миланов - Петното от движение "Свобода" са поредният опит на правителството да неглижира гражданското и студентско недоволство от последните десет месеца.

Това казват "Ранобудните студенти" в позицията си по повод твърденията, че Борисов е плащал за радикализиране на летните протести, а Бареков е организирал протестите срещу Камен Ситнилски.

В нея се казва още, че с намесването на името на Ивайло Динев се прави циничен опит за хвърляне на черно петно не само върху него, а и върху труда и изразената воля на хиляди студенти.

"Твърденията на Бонев са абсолютно неверни, като призоваваме всеки, който има правните основания, да търси защита по съдебен ред. Всеки сам е отговорен пред закона за изречените от него думи и е крайно време тази отговорност да започне да се носи, за да се намали злоупотребата с лъжи в публичното пространство", допълват ранобудните.

Според студентите скандалът не е нищо повече от поредната порция предизборна кал и говори за нивото на политическата класа у нас. "Ранобудните студенти" призовават медиите да ценят повече интелекта на българина и да престанат да го занимават с „нелепите персони“ на Петното и Бонев.

Публикуваме позицията на "Ранобудните студенти" без редакторска намеса:

"ПОЗИЦИЯ ПО ПОВОД НАПРАВЕНИТЕ „РАЗКРИТИЯ“ ОТ ЙОРДАН БОНЕВ, БИСЕР МИЛАНОВ-ПЕТНОТО И ВРЕМЕННАТА АНКЕТНА КОМИСИЯ НА НС:

С огромно нежелание се налага да вземем отношение по казуса Йордан Бонев и Бисер Миланов-Петното. Нежелание, понеже твърдо не искахме да влизаме в поредния опит на абсурдното правителство за размиване на публичната дискусия и подмяна на съществените обществени въпроси с карикатурни образи като гореспоменатите. Но поради упорството на политици и медии да вкарат в дневния ред на обществото тази „тема“ и опита определено внушение да бъде наложено чрез нея, ние заявяваме следното:
 
Това за нас е просто поредният опит на правителството да неглижира гражданското и студентско недоволство от последните вече десет месеца, постфактум налагайки в публичното пространство мнението, че протестите, окупацията и студентските акции са „купени“, „платени“, „управлявани“ от някого. Чрез тенденциозното намесване името на Ивайло Динев се прави циничен опит за хвърляне на черно петно не само върху него, а и върху труда, усилията и най-вече свободно изразената воля на хиляди студенти. Твърденията на Бонев са абсолютно неверни, като призоваваме всеки, който има правните основания, да търси защита по съдебен ред. Всеки сам е отговорен пред закона за изречените от него думи и е крайно време тази отговорност да започне да се носи, за да се намали злоупотребата с лъжи в публичното пространство. От своя страна, ние пределно ясно през последните месеци се разграничавахме от същите тези опити да бъдем обвързвани с каквото и да е политическо влияние.
 
Пробутваната ни в последно време „сага“ е нищо повече от поредната порция предизборна кал, говореща само и единствено за нивото на „политическата класа“ у нас, и няма нищо общо с автентичните обществени проблеми, болезнено разяли демократичното развитие на страната ни. Призоваваме медиите да ценят повече интелекта на българския зрител и да престанат да го занимават с нелепите персони на Петното и Бонев.
 
Чудим се обаче защо вниманието всячески се отклонява от темата „Бисеров“ и КОЙ и КОГА ще каже на българското общество как така от зам.-председателя на Народното събрание се събуждаш съден за пране на пари престъпник?
 
А на кого принадлежат Бисер Миланов и Йордан Бонев, за кого работиха и каква точно беше ролята им в протестите през изминалите месеци – всички добре помним. Който е забравил – нека си припомни: http://www.gospodari.com/?go=video 

Всякакви последващи коментари по темата са излишни.

Ранобудните студенти"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!