Зам.-министър: Бих забранил цигарите като вид забавление

Вероника Шербанова 17 април 2013 в 14:05 2624 2

Зам.-министърът на здравеопазването д-р Мирослав Ненков, Снимка: МЗ
Зам.-министърът на здравеопазването д-р Мирослав Ненков, Снимка: МЗ

Ако зависи от мен, ще забраня цигарите като вид забавление. Това заяви пред Нова телевизия зам.-министърът на здравеопазването д-р Мирослав Ненков по въпроса за забраната на пушенето на обществени места.

Давам си сметка, че на заведенията може да им е трудно. За пушачите не мисля, коментира Ненков.

По думите му здравеопазването в България се нуждае от структурна реформа, а не от наливане на повече средства. Системата може да поеме неограничено количество пари, но при сегашното положение това няма да повиши качеството, обясни Ненков.

Необходимо е преструктуриране на болничната помощ, което без съмнение ще мине през затваряне на болници, но надали ще се намери някой толкова смел, за да го направи, посочи той.

Хората, които живеят около болниците и които ползват техните услуги, както и хората работещи в тях, не могат да бъдат убедени, че болниците трябва да се затворят, допълни Ненков.

Зам.-министърът на здравеопазването заяви, че в рамките на служебното правителство не може да се направи нищо генерално. Имаме два варианта – или да проспим тези два месеца, или да подпомагаме процесите, които така или иначе текат. Ние сме избрали втория вариант и сме активни толкова, колкото ни позволява времето и бюджета.

Д-р Мирослав Ненков посочи, че все пак ще се опита да направи промяна, която засяга донорството – заплащане на работата на координаторите по донорство. По този начин те ще са спокойни и ще знаят, че трудната работа, свързана с един донор, ще им донесе повече пари в края на месеца. Това ще подобри системата, която иначе не е никак лоша, коментира Ненков.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!