Кои трима от коалицията гласуваха 'против' военнотехническа помощ на Украйна?

Ружа Райчева 07 май 2022 в 11:45 6904 5

Снимка Фейсбук

Трима депутати от партии, които са част от управляващото мнозинство гласуваха против страната ни да предостави военнотехническа помощ на Украйна - по един от "Има такъв народ", БСП и "Продължаваме промяната".

Един от тях със сигурност е професорът имунолог д-р Андрей Чорбанов от партията на Слави Трифонов.

"Чух, че има много трактовки на всички решения. Чух, че и някои са разровили за информация. Затова ще пусна снимката без коментар, въпрос на интелигентност е", написа снощи на профила си във Фейсбук той.

Отцепникът от БСП се оказа Владимир Маринов, който е част от квотата на АБВ. Според депутата позицията на АБВ е била последователна от първия ден и според тях единственият път за решаване на конфликта в Украйна е пътят на дипломацията, а не военният.

По думите на Маринов така и не е станало ясно какво точно искаме да предоставим на Украйна, каква е неговата стойност, откъде ще дойдат парите и кой ще плати, защото такива пари в държавния бюджет нямало.

Третият, гласувал "против", е депутат от най-голямата партия в коалицията "Продължаваме промяната" - Юрий Козлов. Той е завършил руска филология, специализирал е в института "Пушкин" в Москва и в института "Херцен" в тогавашния Ленинград.

Юрий Козлов е зам.-председател на групата за приятелство на България с Русия в 47-ото Народно събрание. В началото на войната в Украйна, по време на вота за санкциите срещу Русия, Козлов гласува "въздържал се".

След около месец спорове, чертаене на червени линии и ултиматуми за напускане на коалицията, в сряда депутатите в крайна сметка решиха, че България няма да изпраща оръжия на Украйна, а само ще ремонтира украинска военна техника. Много специалисти обаче са категорични, че страната ни няма технологични възможности да спази това обещание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-60

6

офф бее

07.05 2022 в 18:43

Ок. В "руската сфера на влияние", ако ти харесва повече. И имат претенции - искат да не сме в НАТО. Заплашваме ли русия като сме в НАТО? Не! Тогава? Другото остава вярно.

6145

5

kokoten

07.05 2022 в 14:43

Никога не сме били руска губерния,и няма да бъдем,и никой няма претенци към нас за подобни неща,това са крупнокалибрени глупости,без аналог в цялата ни история....по същество,това е толкова маловажен въпрос,че просто не си заслужава да говорим за него....оказа се че ние сме продавали оръжие(и правилно)още от началото на войната и от тези лицемерни спорове само трябва да се засрамим,защото станахме за посмешище на целия свят....идваха тука разни министри които ни се накараха,сякаш сме украйнска губерния,че не им помагаме и не заставаме на амбразурите вместо тях(или заедно с тях),ама нали войната си е тяхна,аз не съм вдигал паметници на Бандера по цяла Украйна,не съм забранява руския език и не съм се противопоставял на всичко руско....истината никога не е само нашата,има и друга истина и трябва да се седне на масата за преговори,а не да се избиваме като идиоти....

11300

4

yoghurt

07.05 2022 в 14:39

Това вече прилича на лов на вещици. Тотална идиотщина, сякаш хората са виновни с нещо, че не следват партията си - нали тъкмо собствено мнение искахме, или нима искаме собствено мнение само когато ни изнася на нашето?

Да, Путин е агресор. Но всяко поддаване на крайности ни прави на пионки на страстите ни. В случая, никое решение не е добро. А защо някои страни пращатпна Путин в рубли, ли за газа, нали уж бяхме солидарни? А какво излезе пак, че всеки дърпа чергата си към себе си. Половината страни да плащат в рубли, другата в долари/евро ... Едните да са санкционирани, другите - не. Дано войната не ескалира, това е човешка трагедия за всички страни, няма щастливи...

-60

3

офф бее

07.05 2022 в 12:52

Извод: Бяхме, сме и ще останем руска губерния и най-бедната, най-корумпираната и най-скапаната държава в Европа.

Затова - децата ще учат и ще бегат в нормалния свят. А тук ще властват мутри, комунисти, крадци и измамници и бавно, но сигурно ще се затрие тоя цирей в който сме се превърнали.
А на децата няма да им пука, че предците им са били българи.

2923

2

Cornucopia

07.05 2022 в 11:54

Предатели
 
X

Да помогнем на украинските деца!