КНСБ похвали Фандъкова, обмисля подкрепа за нея, ако се кандидатира наесен

OFFNews 29 юли 2019 в 14:25 5057 5

Споразумението за сътрудничество между КНСБ и столичния кмет Йорданка Фандъкова отпреди четири години е изпълнено, оценката ни за мандата е положителна. 

Това каза президентът на КНСБ Пламен Димитров след среща с кмета Фандъкова, ръководствата на федерациите на КНСБ, на която са обсъдени ангажиментите от периода преди местните избори преди четири години и постигнатото в различни области.

Кметът на София Йорданка Фандъкова отново заяви, че през септември ще обяви дали ще се кандидатира за нов мандат. По думите й в периода до септември за нея ще е важно да получи оценка от различни организации за това какво е направила. Тя подчерта, че никога не е давала празни предизборни обещания.

Лидерът на Синдиката на българските учители Янка Такева заяви, че организацията ще подкрепи Фандъкова, ако тя се кандидатира за нов мандат на следващите избори. Подобна заявка даде и Съюзът на транспортните синдикати в България. 

Общата оценка на КНСБ за подкрепа на определена кандидатура за кмет на София ще бъде дадена през есента, когато се видят номинациите и готовността им да изпълнят исканията на синдиката, каза Пламен Димитров. Той посочи, че ръководният орган на конфедерацията ще приеме послания към всички кандидат-кметове, ще бъдат заявени очакванията за следващия мандат, ще бъдат направени срещи с кандидатите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

5

Новак

30.07 2019 в 09:13

Всъщност май и поколенията не са се сменили - май Янка Такева си беше от Тошови времена начело на учителките?

20699

4

Новак

30.07 2019 в 09:11

Поколения се смениха, Профсъюзите си остават комунистическа организация. Нищо старо не са забравили , нищо нова не са научили. Пак се изживяват като работническия авангард на Партията (преди беше БКП сега е ГЕРБ).

6145

3

kokoten

29.07 2019 в 16:16

...това дребно човече се изживява като бъдеш НапАлеон...продажна работа...къде го стария,добър д-р Тренчев....

3910

2

Georgi Gracata

29.07 2019 в 16:11

Синдикатите трябва да подкрепят суверенния народ в борбата му срещу властта,а не да участва с управляващите в избори.
Пламен Димитров затова ли ходи в командировки с министри от кабинета на Борисов?Протекционизъм-Ограбвай своя ближен.

706

1

order

29.07 2019 в 15:34

Ами та те тия са си вече партийци и са филиал на байхУЙя....