Кметът на Ботевград: Заплатата ми е 2800 лв.

OFFNews Последна промяна на 23 юни 2015 в 08:37 4581 9

"2400 лв. ми е основната заплата, а с добавките стават около 2800 лв. - толкова взимам всеки месец", заяви кметът на Ботевград Георги Георгиев пред BTV. 

Георгиев призна, че е асфалтирал улицата пред дома си, но е категоричен, че всичко е платено с лични пари. Асфалтирането на въпросната улица, която по думите на кмета е около 120-140 м., му е излязло 9000 лв. - пари, които е успял да спести от заплатата си. 

Георгиев отрече слухът, че дъщеря му строй хотел. Оказа се обаче, че все пак има нещо вярно и че семейството се занимава със строеж на "дом за гости". А пари за него са набавени от 4 банки и с 5 заема, допълни кметът на Ботевград. 

Георги Георгиев коментира и вчерашното му принудително отвеждане в прокуратурата. До тази крачка се стигна след като ботевградският кмет категорично отказвал и то на няколко пъти да се яви в прокуратурата, за да даде обяснения, въпреки че бил призоваван редовно.   

Георгиев обясни, че не е отишъл сам, поради здравословни причини, а именно дискове херния. "Направено ми е предписание какво лечение трябва да прилагам и аз го прилагам, затова не съм отишъл на първата покана", коментира кметът. 

По време на разпита ми зададоха четири кратки въпроса, например: защо е асфалтирана една улица в село Трудовец, разяснява Георгиев. 

Припомняме, че срещу кмета на Ботевград тече проверка за длъжностни престъпления, свързани с провеждане на обществени поръчки и сключени договори за наем.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.06 2015 в 14:42

@тролчески колектив "зора"

Добрите програмисти са и добре образовани, не са невежи.

23.06 2015 в 22:56

Анон, къде програмисти вземат такива жълти стотинки?
Иначе, между този и "обикновените" престъпници намираме много прилики - разболява се от ужасни болести, като го посети полицията, оказва се на ръба на бедността, като го загледат и данъчните, а също така е несправедливо обвинен от врагове. За капак на всичко, никога не е бъркал в кметската и общински каци с мед, а е работил три мандата само за народа! Местна идилия.

23.06 2015 в 12:36

Хубаво го вижте! Това е герП!
Колкото и да разправя помиосъбирача с тенекиените кофи от Банкя, че бил снел доверието от него!
Това е герП!
Нагъзиха го, защото вече не е удобен и сина му ги направи за смях лятото. Но тогава нямаше как да накажат баща му вместо него.


Аз питам, защо босфор телевижън не направят едно разследване на бургаския кмет? Няма за какво ли?
Ами на русенското доносниче от вкр? И на него ли няма за какво?
И вие и хекимянчо, сте парцали. Тоалетната хартия я използваш и изхвърлиш... вас ви ползват постоянно! По евтини сте им на козяците и от тоалетна хартия!

Айде бе фейкаджията в редакцията, КАКВО СТАВА С рекламните материали за РУМЪНСКИЯ "доктор" с еврейско име, ЧУДОДЕЕЦ НА ВЕНИТЕ ПО КРАКАТА? Спре ли зда ги "изпарява"?

23.06 2015 в 10:54

Нарушенията,присвояването,корупцията,тъмните обществени поръчки,родовото лобиране и конфликтът на интереси при този,пореден "кмет",са в потресаващи размери.Още на 6-ти април,т.г.,централна медия,разкри публично,част от схемите с евро средства,птънали в джобовете на Кмета,сина му и близко обкръжение от фирми.Само тази част,би му осигурила комфортна килийка,за повече от 15г.,ако не се намирахме в България.
Не е виновен Кметът-както и тези,хилядите като него,които сладко,сладко похапват от обществения зелник.
Нещата у нас,така се случват,че КОЙ,никога не е ТОЙ,не е виновен,не е осъден и не лежи там,гдето му е мястото.
Така е изгодно на политическо-икономическата олигархия.Да няма Съд,присъди,възмездие,за да могат безконтролно и безпрепядствено,да се облажват,от където и както могат.
Някой вярва ли,че точно този от снимката,ще бъде Първият,така щото да повлече крак и да се отпуши тапата,вече на 25 годинки?

23.06 2015 в 10:22

тази сутрин по БНТ един журналист- Бозов или нещо подобно, МНОГО УМНО обясни феноменът в България- кмет три и повече мандата, както и феноменът в Ботевград. Хубаво е в БТВ вместо всезнайкото Хекимян да го бях поканили него, че да им светне в БТВ защо този кмет не е така читав както излезе от предаването им сутринта. Да не говорим че
Т. Дончева може да даде обяснения на явлението, още повече че току виж тя подкрепила този кмет в града.

23.06 2015 в 09:45

@Анон
Не е програмист, от селото на тато е, пък бодигарда на тато е баш бакан и затова този кмет преди съвсем да се олее беше от ГЕРБ.

23.06 2015 в 09:35

Йончев, БАТЕРИИ, Йончев!
За тебе и за писалия пасквила.
:))))))

Както казва todor във форума...
Всички в тая клоака сте героЙ!

23.06 2015 в 09:04

"Георгиев отрече слухЪТ, че дъщеря му строЙ хотел."

Авторът на статията да не е и той програмист, та само го поназнайва българския?

23.06 2015 в 09:00

Тоя да не е програмист бе!