Кметът на Ботевград: Заплатата ми е 2800 лв.

OFFNews 23 юни 2015 в 08:37 5109 9

"2400 лв. ми е основната заплата, а с добавките стават около 2800 лв. - толкова взимам всеки месец", заяви кметът на Ботевград Георги Георгиев пред BTV. 

Георгиев призна, че е асфалтирал улицата пред дома си, но е категоричен, че всичко е платено с лични пари. Асфалтирането на въпросната улица, която по думите на кмета е около 120-140 м., му е излязло 9000 лв. - пари, които е успял да спести от заплатата си. 

Георгиев отрече слухът, че дъщеря му строй хотел. Оказа се обаче, че все пак има нещо вярно и че семейството се занимава със строеж на "дом за гости". А пари за него са набавени от 4 банки и с 5 заема, допълни кметът на Ботевград. 

Георги Георгиев коментира и вчерашното му принудително отвеждане в прокуратурата. До тази крачка се стигна след като ботевградският кмет категорично отказвал и то на няколко пъти да се яви в прокуратурата, за да даде обяснения, въпреки че бил призоваван редовно.   

Георгиев обясни, че не е отишъл сам, поради здравословни причини, а именно дискове херния. "Направено ми е предписание какво лечение трябва да прилагам и аз го прилагам, затова не съм отишъл на първата покана", коментира кметът. 

По време на разпита ми зададоха четири кратки въпроса, например: защо е асфалтирана една улица в село Трудовец, разяснява Георгиев. 

Припомняме, че срещу кмета на Ботевград тече проверка за длъжностни престъпления, свързани с провеждане на обществени поръчки и сключени договори за наем.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews