Quantcast

Кастинг е новият начин за купуване на гласове

Offnews Последна промяна на 28 август 2014 в 08:58 2622 2

Йордан Бакалов

Купуването на гласове е български модел. Нека партиите да представят политики и да си зашият джобовете. Заявявам категорично, че няма да има прошка. Министър Бакалов няма да е този, който ще реши изборите, но ще се опитам да гарантирам те да са честни.

Това заяви в "Здравей, България” вътрешният министър Йордан Бакалов и допълни, че вече се работи по четири сигнала за купуване на гласове. Два от тях са от София и два – от провинцията.

Подходът при тези избори обаче е малко по-различен. Официално партии обявяват кастинг, на който спечелилите получават определени пари и трябва да организират купуването и продаването на гласове.

На въпрос дали и този път ще има контролиран вот в Турция, той обясни, че това е приоритет на външното министерство. Министър Бакалов призова партиите там, където имат съмнения за купуване на гласове, да изпратят свои наблюдатели, за да спестят доста проблеми, които ще се явяват в чужбина.

"За мен важна тема е как се провеждат обществените поръчки и дали са обезпечени. Опитаха се да ми пробутат и една, която е свързана с камери, но повече информация по този въпрос ще дам на пресконференция във вторник”, коментира Йордан Бакалов.

Относно битовата престъпност вътрешният министър обясни, че там има друго виждане, което е свързано със законодателни промени, а именно държавата да има възможността да прехвърля определен вид дейности по охрана на такива населени места.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.08 2014 в 10:45

Този ли "доцент"бе набирал ЕГН на телефона си или Ваньо Танов.Разбирам,лекар да стане писател,но инженер-химик да стане доцент по национална сигурност и да преподава в цивилен университет,това е възможно само у нас.Всъщност химиците са доста странни хора- Левон Хампарцумян пък е шеф на банкерите...

28.08 2014 в 10:28

Г-н Бакалов,
Преследвайте тези, които дават парите, а не тези, които ги получават. Почнете от водачите на партии (Доган, Боко и сие), ама не Ви стиска.