Кърджилов: Иванчева е светнала по устата, защото полицайка й запуши устата

OFFNews 24 април 2018 в 08:04 12159 4

Организирана престъпна група, в която влизат Специализираната прокуратура, КПКОНПИ и бившият кмет на Младост Петко Дюлгеров, са натопили кметицата на района Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова. Тази теза разви пиарът на общината Петър Кърджилов по бТВ. 

Парите, с които двете бяха задържани на 17 април в центъра на София, са поставени в колата им от Дюлгеров "по начин, по който да не го видят", обясни Кърджилов. Той каза още, че Иванчева е "светнала" само по външната страна на дланта - химикалът, с който са обработени банкнотите, е попаднал там, докато подписвала декларация, и по устата - "от ръката на полицайката, която й запуши устата, докато тя викаше на кръстовището, че иска защитник". 

Ваклин лъже, категоричен бе Кърджлов за бизнесмена, подал сигнала за искания му подкуп и осигурил 70 000 евро за акцията на спецпрокуратурата. 

Според него прокуратурата не разполага със сересета, в които Иванчева да иска подкуп, а цялата акция е постановка.

Кърджилов призова медите да следят внимателно дали съдията на втора инстанция при обжалването на мярката на Иванчева, Петрова и Дюлгеров на 26 април ще бъде избран на случаен принцип. По думите му съдия Пламен Панайотов от Спецсъда, който остави тримата за постоянно в ареста, е приятел на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев. 

При гледането на мярката в съдебна зала нито един от обвиняемите и адвокатите им не поиска отвод на съда. 

Кърджилов призова хората да се включат в протест в защита на Иванчева на 26-ти от 18 часа пред сградата на спецпрокуратурата на "Черковна" 90. 

При гледане на мярката на Иванчева, Петрова и Дюлгеров на първа инстанция, адвокатът на кметицата заяви, че тя е имала вещество по носа и попита "С нос ли е броила парите". Петрова пък имала следи по върховете на пръстите на двете ръце, устата и деколтето. Следи от химикала на белязаните пари са открити и по сенника над шофьорската седалка в автомобила, управляван от Иванчева, както и по жабката на колата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11582

4

ogi.1

24.04 2018 в 12:31

За мен изводите са два. Първият е, че прокуратурата неможе да направи една светна постановка , а втората,че корупцията е достигнала невиждани размери.

9023

3

Peter Pan

24.04 2018 в 11:37

Водевил - лека и кратка комедия с музикален съпровод и пеене в отделните части.
Част първа - прокуратурата, чат втора - бизнесменът, част трета КОНПИ. Действието се развива под музикалния съпровод на жълтите медии.
Залата е пълна, публиката запленена. Вместо смях и веселие, във въздуха витаят страх, тъга и отчаяние.

12015

2

svetliosdg

24.04 2018 в 11:24

Абе я кажете каква е таксата на Марковски,да го наемете?