Карастоянова: Бинев пое достойно политическата си отговорност

OFFNews 15 декември 2014 в 19:39 3511 4

Бинев пое много достойно своята политическа отговорност. Политическа отговорност пое и Патриотичният фронт при случая със смяната на председателя на комисията по култура и медии в парламента. Това заяви новоназначеният председател на комисията Полина Карастоянова пред БНТ.

Разбрахме тази чувствителност, която беше изразена при назначаването на Слави Бинев. Тя показа, че хората имат нужда да изразят своята позиция, коментира Карастоянова.

Поемам поста с чувство на отговорност. В тази позиция може да е всеки депутат, но ролята на председателя на комисията изисква той да организира работата на комисията и да е медиатор между културните дейци, медиите, посочи тя.

По повод грешката, при която по време на брифинг новоизбраният председател на комисията по култура и медии обърка името на директора на БНР Радослав Янкулов и вместо това го нарече с името на репортера от bTV Радослав Чолаков.

Една неволна грешка направи Радослав Янкулов най-известният директор на медия в рамките на деня. Това му казах и на него, когато се видяхме и му се извиних, а той кавалерски прие извинението ми, каза Карастоянова.

Тя обясни, че Стефан Данаилов ще бъде почетен председател на комисията по култура и медии. Изказвам уважението си към него и се радвам,ч е ме подкрепи, коментира Полина Карастоянова.

По думите й предстои среща с министъра на културата Вежди Рашидов. Карастоянова посочи, че вече е провела срещи, освен с директора на БНР, и с директора на БНТ Вяра Анкова, както и с председателя на Съюза на артистите Христо Мутафчиев.

Полина Карастоянова подчерта, че в бюджета за следващата година са предвидени 6 млн. лева повече за култура в сравнение с тази година, но увеличението е малко и ще се бори ако има резерв, той да отиде за култура.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови