Караянчева сама звъни в бТВ, Хекимян й задава въпрос, тя затваря

OFFNews 18 септември 2020 в 09:47 43281 2

Жените от "Системата ни убива" бяха допуснати до деловодството на Народното събрание. В 10 часа те си внесоха декларацията, отправена към всички народни представители. Това каза председателят на парламента Цвета Караянчева, която сама звънна да се включи в сутрешния блок на бТВ, за да репликира Антон Кутев от БСП, който беше в студиото.

Караянчева, чиято оставка поискаха от левицата и ДПС заради грубото избутване на майките на деца с увреждания, заяви, че не е разпореждала нищо на НСО, а службата просто си изпълнявала задълженията. 

"Министърът на здравеопазването има заповед още от февруари месец. На нейна база всички учреждения издават свои заповеди за пропускателния си режим. Така беше в старото Народно събрание. Продължава и сега. В момента се намираме в епидемична криза и затова тази заповед все още действа, но лъжата, която г-н Кутев изрече, че майките не били допускани... Нищо подобно! Нали виждате, че и детенцето беше вътре с майка си", каза Караянчева. 

Тя посочи обаче, че според правилника, когато посетител приключи срещата си в НС, трябва да напусне в рамките на 30 минути.

"НСО са изпълнявали правилника и аз не мисля, че дамите са били ритани, бити и всичко останало. Има видео, на което може да се види, доколкото знам в НСО. Манолова и БСП използваха ситуацията с политическа цел", каза Караянчева.

След това парламентарният шеф каза "благодаря", а водещият Антон Хекимян й каза, че има още въпроси. Той попита дали пропускателният ремим в НС ще бъде облекчен за външни посетители, но от другата страна на слушалката се чу сигнал свободно.

"Затвори ни г-жа Караянчева, много интересно. Не пожела да отговори на въпросите ни, а искахме да я питаме и за поисканата й оставка от БСП и ДПС", каза водещият от бТВ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3810

2

Пенчо бре

22.09 2020 в 15:59

Как крещеше в обясненията си по телевизията ПКП. Същинска продавачка в бакалия, обвинена, че мери "ексик". Ечеше, като в поцинкована кофа.

3021

1

Котарак

18.09 2020 в 11:18

ПКП не коментирам.