Караянчева от Шипка: Лесно бе да дадем оставка, но загърбихме политическия пиар

За ваксините нека политиците да си затворят устата. Нека това не е тема на изборите тази година, каза председателят на парламента

OFFNews 03 март 2021 в 09:03 3208 0

„Трябва да загърбим егоизма си. Трябва да гледаме напред. Трябва да се обединим около идеали, които водят към обща цел. Това е важното за България”, заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева от Шипка.

„Когато са отменени официалните тържества, няма как да престъпваш препоръките на главния държавен здравен инспектор. Аз днес тук съм като гражданин, заедно с колеги и приятели. Не е важно да четем помпозни речи, не е нужно да си правим на инат. Идвайки тук, ние прекланяме глава пред подвига на героите”, добави тя.

Караянчева припомни, че събитието на Шипка е под патронажа на председателя на Народното събрание.

„Президентът има своите събития в София. В неговото идване няма лошо. Всеки има право, всеки български гражданин има право да дойде, то е задължение дори в днешния ден”, посочи тя.

Относно пандемията Караянчева коментира, че държавата е зад гражданите.

„Септември беше най-лесно правителството да хвърли оставка и да приключи с парламента. Заради всички тези събития обаче, които предстояха, ние загърбихме политическия пиар и останахме, за да помагаме на гражданите”, каза още тя.

Председателят на парламента призова гражданите да се пазят, да носят маски, защото оставало още малко и за търпение около ваксините.

„Юни - юли месец нещата малко ще се подобрят. Ваксините свършиха не по наша вина”, посочи Караянчева, като отчете, че всеки ден се имунизират около 20 000 души.

Тя беше категорична, че покрай ваксините и коронавируса не трябва да се прави политика.

„Нека политиците да си затворят устата по тази тема. Нека да помагат, а не да пречат. Нека това не е тема на изборите тази година”, допълни председателят на НС, цитирана от Нова телевизия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови