Караянчева: Фалшиви спасители употребиха иконата Левски

OFFNews 18 февруари 2021 в 20:17 4380 0

Фалшиви спасители употребиха иконата Левски, използвайки посланията му. Фалшът, лицемерието и разделението не съзидават. Те само сеят разруха. Нека, вместо да скверним Левски, да се стараем да останем верни на духа му, заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева на възпоменателната церемония в Карлово по повод 148-ата годишнина от гибелта на Апостола.

Васил Левски е първият обединител на нацията, в името му търсим и ще търсим утеха и надежда, дори в миговете на най-голямо разединение, каза Караянчева.

На днешния ден имаме нуждата да се събираме, да сме заедно с други българи, да говорим за Васил Левски и за това, което означава той за нас, отбеляза председателят на Народното събрание.

Вродената ни потребност да се връщаме към наследството и веруюто на Апостола на свободата е една от чертите, които ни определят като нация, заяви още тя.

Председателят на парламента посочи, че Васил Левски ще остане в съзнанието на всички българи със своята морална чистота, със светостта на неговата саможертва, с искрената човечност, която днес наричаме толерантност:

"Той съумява само с няколко думи ясно да прокара браздата между патриотизма и национализма."

На възпоменателната церемония председателят на Народното събрание прие строя на представителните роти от Карловския гарнизон.

На честването присъстваха кметът на Карлово Емил Кабаиванов, председателят на Комисията по отбрана ген. Константин Попов, народните представители Младен Шишков, Данка Юртова, Веска Ненчева, Джевдет Чакъров, Халил Летифов, Борис Ячев, Манол Генов, областният управител на Пловдив Дани Каназирева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови