Карадайъ: Цяла България знае кой е Пеевски. А държавник като Доган се ражда на сто години веднъж

OFFNews 12 февруари 2021 в 23:28 13339 0

Снимка dps.bg

"Господин Пеевски го познават нашите партийни структури. Господин Пеевски го познават избирателите от районите, в които той е бил народен представител. А в условията на COVID-19, с неговата кампания, дарителската му кампания, вече и цяла България и не само България, познават и знаят кой е господин Пеевски."

Това заяви пред БНТ председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. Той уточни, че "номинациите в нашата партия вървят от местните структури, през областните ни съвети и накрая - централният предизборен щаб, заедно с партийните ни структури, редим листите. Към настоящия момент господин Пеевски има номинации от различни, мога да кажа от много места."

Но самият аз не съм водил разговор с него дали самият той ще участва в листите, а от друга страна нашите срокове за представяне на номинациите от регионите приключват в понеделник. Така че след вторник, като обработим документите, най-вероятно другата седмица ще започнем да редим листите и ще стане ясен и този въпрос, каза председателят на ДПС.

Господин Доган ще бъде оценяван от историците

Според Карадайъ "държавник като господин Доган се ражда на сто години веднъж. И господин Доган ще бъде оценяван и от историците след време, независимо дали днес наши опоненти признават или не признават неговия принос в политическите процеси."

Номинациите на господин Доган са нещо естествено в нашата партия. Друг е въпросът, че господин Доган вече девет години не участва в активната политика и всички сме свидетели на това, отбеляза още председателят на ДПС.

Готови да влязат в коалиция и да управляват

Мустафа Карадайъ потвърди, че една от целите на ДПС е след изборите да участва в управлението на страната - като част от коалиция: "Това е по дефиниция за политическа партия".

От 4-5 години повтаряме непрекъснато, че имаме програма за ускорено догонващо икономическо развитие на страната. От 4-5 години непрекъснато повтаряме нашите приоритети за развитие на страната, да ги припомня пак: чист въздух, чиста вода, чисти храни, чиста енергия; втори приоритет - високи технологии, трети приоритет - включване на свободните активни граждани в политическите процеси, каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови