Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Кънев: ГЕРБ и Борисов са натрупали политическа и материална сланина

OFFNews 30 юли 2017 в 18:50 11343 9

"Правителството на Борисов не го виждам да е живо към момента, но и в това състояние на летаргия трудно би умряло. Мечките рядко умират по време на зимния си сън. А ГЕРБ са се запасили от трите си правителства с политическа и материална сланина. Проблемът не е в това, че кабинетът ще умре, а че ще стои колкото иска". Това каза Радан Кънев в ефира на Нова телевизия в отговор на въпроса каква би била причината за предсрочен край на кабинета "Борисов" 3.

За зам.-председателя на ДСБ един от основните проблеми в "Суджукгейт" е начинът, по който се трупа "политическа сланина".

"Когато взимат от един бизнес оборот за 50 хил. лева, те много трудно се възстановяват. Така се трупа безработица, бедност, отчаяние. Тези средства може да са стрували 10 работни места, може би 15. А за някоя фирма това може да бъде и целият бизнес", каза Кънев.

Част от схемите на власта е и сагата с КТБ, убеден е Кънев. Там, според зам.-председателя на ДСБ, трябва да се проследят парите, които са отишли в губещи медии, а след това - атаките и кампаниите, създадени от същите медии.

„Когато поемаш големи рискове и гониш цели, които са непосилни, много често е възможно да загубиш тежко. Не бих се самобичувал. Очевидно е, че имах много грешна преценка за „Да, България”. Имаше прекалено голям залог за една карта. Аз заложих всичко, както и голяма част от ръководството на ДСБ”, призна Радан Кънев.

„Бих посъветвал хората, които ще обединяват дясното оттук нататък, да си поставят същите високи цели и може би по-ясно да виждат риска от неуспех, защото имаме опит”, допълни той.

„Тежката политическа загуба на цялото демократично пространство през март месец беше загуба за стотици хиляди българи, които или гласуваха за партии, които не влязоха в парламента, или бяха принудени да направят нетърпим компромис, гласувайки за ГЕРБ, за да спрат антиевропейската логорея на БСП, която истински ги стресна”, смята Радан Кънев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

8

Denis Rizanov

31.07 2017 в 10:22

Значи щом и ти си се из.рал 2 пъти тук си баш трол!
:)))
Тва ено на ръка. Второ, нищо сериозно не може да се напише под безмозъчните напъни на радка дъ дъйп (ака радка длибоката). Какви въпроси, че и сериозни?!
Това е един провален, трижди провален, политик, на който хората не хващат вяра и го изтикват в канала на избори. Един единствен път влезнА у Парламента и то щото се беше скрил зад гърба на снахата на Пръмов!
Даже вече не е и "председател" на десните бесни файтонджии от сектата на драгалевския веган с индогени в кръвта.
Затова и колегите се правят вербален та.ак с него. Той за друго от тук нататък не става. Като политик е умрял отдавна, нищо че отказва да го разбере и приеме.
Валери Николов с радост ще го приеме отново за охрана във Фантастико. Една напълно достойна за него професия.

7568

7

Tabadatko

31.07 2017 в 04:57

Тревожна работа. Никой нищо конкретно не казва за недостатъците на ДСБ или за други като тях - Методи Андреев или Лозан Панов, Трайчо Трайков и Илиян Василев.
От друга страна, най-важното за Бойко било, че не бил гей. Това, дори и да е вярно, не пречи на факта, че е национален предател. :)
Жалкото е, че само троли обсъждат под статиите сериозните въпроси. Поне тука е така.

25665

6

Victimized

30.07 2017 в 23:32

"лас, не ти се разбира. Какво искаш да кажеш? Освен това нормални и интелигетни българи почти няма. Иначе от къде са всички гласове за БСП и ГЕРБ. "

Пичове, прав ви път, щом мнението ви е такова, имате правото да си влеете недъгавите гени в западното социално пространство, и там да станете част от глобалното стадо, с няколко основни пастира, ще можете да се борите с тоталитаристи срещу тоталитаризма.....

7568

2

Tabadatko

30.07 2017 в 19:45

Глас, не ти се разбира. Какво искаш да кажеш? Освен това нормални и интелигетни българи почти няма. Иначе от къде са всички гласове за БСП и ГЕРБ.
И естествено, не си прав, че Радан Кънев е смешник. Но може би си и трол. Няма друго обяснение за празното ти мнение и убидни думи, които са очевидно неверни.
 
X

Подкастът на OFFNews