Калоян Паргов: Прекланяме се пред подвига на героите, които извоюваха свободата ни

OFFNews 03 март 2021 в 14:17 1141 0

Поднасяме венци и цветя в знак на почит, в знак на незабрава на подвига на освободителите и опълченците, които извоюваха, след 5-вековно робство, свободата ни. Това каза лидерът на БСП – София Калоян Паргов по повод Националния празник – 3-ти март.

Той заедно с членове на Градската организация и кандидати за народни представители от софийските листи на „БСП за България“ се поклониха пред Паметника на Цар Освободител и пред Паметника на българските опълченци.

"Днес се навършват 143 години от Освобождението на България от турско робство. Неслучайно казвам турско робство, защото ние трябва да помним историята такава, каквато е. А не през призмата на изопачените идеологеми, които се наслагват върху днешните и бъдещите поколения“, изтъкна Паргов.

„Вдъхновени от подвига на опълченците на Шипка, днес стотици хиляди българи, начело с президента на републиката и върховен главнокомандващ Румен Радев, се изкачиха на легендарния връх, за да почерпят сила и надежда за по-доброто бъдеще на България", заяви председателят на Градския съвет на БСП – София.

По същото време социалисти от район „Красно село“ отдадоха почит пред Руския паметник в столицата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови