Калфин: Най-добре е да има по-широка коалиция след вота

OFFNews 27 септември 2014 в 19:45 2588 6

Ивайло Калфин

След изборите на 5 октомври е най-добре да има една по-широка коалиция, която трябва да бъде облечена в документ. В парламента едно по-голямо мнозинство от партии трябва да се подпише под подробна програма какво да се случи в държавата. Така е в Германия, в Австрия, в Холандия - навсякъде, където има коалиционни управления. 

Това заяви пред Нова телевизия заместник-председателят на АБВ Ивайло Калфин.

Имаме много подробна програма за това какво трябва да се случи - непосредствените мерки, свързани със зимата, и с по-дългосрочните мерки, свързани с образование и здравеопазване, структура на икономиката. Ще подкрепим всички хубави идеи в това отношение, категоричен е Калфин.

АБВ има готовност веднага да внесе в НС 10 законопроекта, които са свързани с регулацията в енергетиката и цените на електроенергията, с ограничаване и намаляване на партийните субсидии, с професионалното средно образование, със забраната да бъдат назначавани партийни квоти в държавните фирми, с началото на промените в здравеопазването, заяви той.

Обещаните от ББЦ милион работни места няма как да се случат. Това е абсолютно нереално. Обама обещаваше 1 милион работни места в Америка и не ги направи, каза още заместник-председателят на АБВ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови