Калфин: Ислямска държава е доволна от удара на САЩ в Сирия

OFFNews 10 април 2017 в 08:24 2963 2

Снимка Ладислав Цветков, бТВ

Българската позиция за удара на САЩ срещу Сирия беше изключително остра, по-рязка от тази на ЕС.

Това коментира Ивайло Калфин по бТВ. Според него позицията ни е дошла със забавяне от над денонощие. Той изрази опасения, че подобни напрежения водят към война. „Ислямска държава” е бацилът, който носи тероризма по света. Нападението с ракетите отслабва мощта на Асад и те бяха доволни от това”, каза още Калфин. 

По думите му няма защитени от тероризма, но е редно да сме малко по-умерени. Все пак отговорникът за химическото нападение трябва да бъде наказан. 

Според него случващото се в Близкия изток и дори в балканския регион и Северна Африка носи печалби.

Липсата на български еврокомисар вече половин година Калфин окачестви като изключително лош сигнал, който кара страната ни да изглежда объркана и вторачена във вътрешните си проблеми. 

По повод законопроекта на президента Румен Радев за уседналостта при гласуването Калфин посочи, че действително е нужна позиция срещу намесата на Турция във вота у нас, но не по този начин и не със закон, който няма от кого да бъде приет в момента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13507

2

Спроред мене и други неправителсвени, и неплатени соросоиди, виновен за американските ракетни удари е Путин!
Путин удря Сирия с американски ракети , сам се удря един вид (пояснение за по бавно загряващите) и така има повод за започването на Третата Световна Война, бе майна!!!
И после - край на айфоните и бананите по нашите земи!!! :D