Кадиев: До 6 месеца ще има друго правителство

ОFFNews Последна промяна на 26 февруари 2015 в 20:20 7223 23

Георги Кадиев.

Снимка БГНЕС

Георги Кадиев.

"До 6 месеца ще има друго правителство", заяви депутатът от БСП Георги Кадиев пред bTV.

Според него Патриотичният фронт и АБВ ще отдръпнат подкрепата си от кабинета "Борисов" 2, като ГЕРБ има две възможности - да се съюзи с ДПС или да управлява с правителство на малцинството. Коалиция с БСП е изключена.

Депутатът смята, че правителството за 1 седмица е направило цяла България "на идиоти", като първоначално е твърдяло, че 16-те милиарда са дълг, после е обявило че не са дълг, накрая се е оказало, че не са 16 милиарда, а 14 и т.н.

Той определи подкрепата на ДПС за заема като "целувката" между Борисов и Местан, струваща 16 милиарда лв., а Реформаторският блок е Консуматорски блок, защото все още не е направил никакви реформи, а само се облагодетелства. 

Кадиев смята, че Първанов не трябва да си играе с подаването на оставка и ако е казал, че ще го направи, да го стори, защото иначе ще стане за смях. 

Емил Симеонов - Ревизоро от ПФ заяви, че 12 милиарда лева от новия заем ще бъдат използвани за рефинансиране на стари дългове, но останалите ще са изцяло нов дълг.

Той изтъкна, че обществото смята, че всеки, който е подкрепил дълга, е купен от ГЕРБ, всеки, който не го е направил, е купен от БСП, а на парламентарните групи, въздържали се от гласуването на дълга, просто не им е било предложено достатъчно.

Ревизоро беше категоричен, че дългът ни е необходим, защото трябва да продължим да плащаме на болниците, училищата и др. държавни институции, като за тази цел всяка година правителството ще гласува вземането на 2 милиарда лв. спрямо нуждите на държавата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.02 2015 в 12:57

Я, Пънчо Куткодеров прочел някъде някаква фраза "До 10%" и я повтаря като папагал без да мисли. Щото просто не може да мисли! :) И с лихва 10% заемът безспорно се удвоява, както твърди оня безименният... :))))

27.02 2015 в 11:39

Тия всички са големи ясновидци ... Бареков едно време говореше, че е "бъдещия премиер на България" ... сега и Кадиев вижда в бъдещето ... На идиота всичко му е ясно :-)

27.02 2015 в 09:21

Лихвете за български държавен дълг в национална валута днес са:
за 2г. 0.421%,
за 3 г. 0.557%,
за 4 г. 0.726%,
за 7 г. 1.179%,
за 10 г. 2.097%.

27.02 2015 в 09:11

"Безименния, ти изобщо даде ли си труда да се осведомиш колко ще са лихвите по този дълг?"

Е колко са лихвите бе кравар? Я ни светни, ти като велик майстор на дървената философия явно знаеш. Колко са лихвите?

"ДО 10%"
Та колко са лихвите? гейберазка подлого!

_ - - - _
По темата: Кадиев: До 6 месеца ще има друго правителство
Въпросът ми е какви са коефициентите за залог и къде се приемат залози?
Редакцията, моля осведомете ни.
:)))))))))))))))

27.02 2015 в 09:05

Jack Daniels, говедо безпросветно,

"Представи си че ми дължиш $10 000 при 10% лихва с падеж в други ден."
Сега обясни КОГА Е БИЛ ВЗЕТ ТОЗИ ДЪЛГ? Мисля че колкото и тъп да си, не би отговорил - "Преди седмица"!
Сега ми обясни как така щели да ти "остават" повече пари защото лихвата на новия дълг щяла евентуално да бъде по-малка. Лихвите по стария дълг ВЕЧЕ СМЕ ГИ ПЛАТИЛИ КАТО ПОПОВЕ към днешна дата и утре е падежа на главницата. Разбираш ли? Лихвите (НАРИЧАНИ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ ЗА РИСКА) ВЕЧЕ ОТДАВНА СМЕ ПЛАТИЛИ! Няма инвеститор който би се отказал от своята печалба, нали това движи света бе глупак! Никой няма да ти заеме пари заради кафявата точка на гащите ти.
Нататък няма смисъл да ти чета глупостите.

27.02 2015 в 03:50

Оня ден питах Глишев (това е една гротеска, размахвала транспарант "Не искаме 1 млрд." преди 10 месеца). Питах го хипотетичните му внуци 16 пъти (словом: шестнадесет пъти) ли увеличиха благосъстоянието си за няма и година, че хипотетичния им дядо вече не се тревожи за внучетата си.
Знаете ли какво вълнува този красив и интелигентен протестиращ днес? Че българите в Украйна (200 хиляди души) били нелоялни към Европа и той не искал гражданство за такива сънародници тук.
Е как може да си такъв боклук?
А, за хонорар и по-големи боклуци има.
Да са ни честити 16-те милиарда, скъпи сънародници. Миналата година дечица ходиха с картони "Искам си приказката". Родителите им си получиха приказката.
А ние ще плащаме.

27.02 2015 в 02:13

Блааа, блааа, блаааа, блаааа. БСП най-много пъти е участвала в управлението на България за изминалите 25 години и резултата е повече от очеваден. После такива хора, които са ни докарали държавата до такова положение ни обясняват какво било редно и какво не... Разбира се, ние като народ имаме вина в това, че очевадни идиоти, които реално не могат да си вършат работата ги избираме на всеки 8 години.... Безумие, но факт. Празни приказки на другаря Кадиев, има ли сте шанса и то не един или два пъти, но така и не успяхте да докажете правотата си. Интелигентният човек, когато засече, че дадено нещо не си върши работа в поредица от пъти, го изхвърля ЗАВИНАГИ! Уж се бараме за интелигентни хора, ама... Та така, ще се прецакаме, като изтеглим тия 16 милиарда, разберете винаги е важна цифрата(тя е показателна, поне за идиотите). Като си прецакан, си прецакан, в момента ние се чудим колко още могат да ни прецакат?!? Пич ти си прецакан, така или иначе, мисли как ДА НЕ БЪДЕШ, а не колко още могат да те прецакат! Та така(отново) и тия ни разправят колко много ще се прецакаме с тия 16 милиарда ....Малоумници!

26.02 2015 в 23:41

И после пак питай защо като те видят вместо къдиев ти викат червен боклук.

26.02 2015 в 23:01

Безименния, би ли обяснил какво ще стане ако не си платим (което е възможно само хипотетично, разбира се) като дойде падежа? Ама ако може по-подробно - какво ще стане с кредитния рейтинг на България, например, както и други "хубавини".

Иначе съм напълно съгласен с теб, че скачането от дълг на дълг е порочна практика и вместо това трябват реформи. Но такива реформи дори при най-добро желание не се правят за година-две, какво остава за няколко месеца.

26.02 2015 в 22:41

До олигофрена от коментар номер 13:

Първо, научи се да пишеш (" аз сам ОК", "с по-ефтиния").

По същество: изобщо не сме близо нито до разпродаване, нито до нужда за разсрочване, тоест примерите ти нямат никаква връзка с това, което казах. Държавния резерв, парите от ПИБ, стягане на бюджета и прочее неща, които трябва да се направят, вместо да се вземат заеми.

Трето, глупостите, които си изписал, са заблуждаващи, защото и в твоя пример пак плащаш и старите лихви, и нови към тях. "Намаляване на разходите" няма, само отлагане и съответно задълбочаване на проблемите. А "разумния човек на запад" затова е с огромни дългове като процент от БВП, щот е много разумен, да.