Кабинетът предостави пет концесии за добив на подземни богатства

OFFNews 29 юли 2015 в 13:16 4250 5

Кабинетът предостави пет концесии за добив на подземни богатства.

„Геотехмин” ООД получава концесия за добив на строителни материали – варовици от находище „Разтървеница”, участък „Южен”, община Сливница, Софийска област. Концесията се предоставя за срок от 35 години, като се предвижда размерът на инвестициите да е близо 3 млн.лв. и допълнително средствата за мероприятия по опазване на околната среда – над 180 000 лв.

Софийското дружество „Конструктинг“ ООД ще добива скалнооблицовъчни материали – варовици от находище „Ирма“, разположено в землищата на с. Горна Кремена и с. Кален, община Мездра, област Враца. Концесията се предоставя за срок от 35 години, като се предвиждат над 4 млн.лв. инвестиции.

С друго правителствено решение „Трейс Рисорсиз“ ЕООД, гр. София получава концесия за добив на подземни богатства - метални полезни изкопаеми - златно-сребърни руди, от находище „Милин камък“, разположено в землището на гр. Брезник, община Брезник, област Перник. Концесията се предоставя за срок от 20 години, като само за първия седемгодишен период очакваните инвестиции са в размер на 45 млн.щ.д.

„Ремонтстрой НД“ ООД, гр. София ще добива строителни материали - доломити и варовити доломити от находище „Рудината“, участък „Ремо“, кв. Сеславци, район Кремиковци, Столична община, област София. Срокът на концесията е 35 години, а предвидените инвестиции за него възлизат на над 840 000 лв.

За срок от 35 години „СЛАВИ" ЕООД, гр. Сливен получава концесия за добив на скалнооблицовъчни материали – пясъчници от находище „Слави“, разположено в землището на с. Зайчари, община Сливен, област Сливен. През периода на концесията се предвиждат инвестиции в размер на над 1,2 млн.лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!