Кабинетът подготвя закони по Плана за възстановяване

"Шенген" е една от темите, по които може да има пробив без работещ парламент, каза правосъдният министър Крум Зарков

OFFNews 06 август 2022 в 10:10 1418 1

Крум Зарков

Снимка БСП-пресцентър

Крум Зарков

Служебното правителство ще подготви редица закони, свързани с Плана за възстановяване, каза в предаването "Тази събота" по бТВ служебният министър на правосъдието Крум Зарков.

Рокадите в сектор правосъдие вече са направени, запазих голяма част от екипа на Надежда Йорданова, каза Зарков и посочи, че "Шенген" е една от темите, по които може да има пробив без работещ парламент. В края на септември се очаква поредна проверка по техническата готовност на България. Има известно изоставане, посочи той.

Не може да се твърди, че криза няма. Кризи има. Такава дълбочина рядко се случва. Ние не сме изпратени да търсим да навредим на някого целенасочено. Имаме за мисия да решим текущи проблеми, каза Зарков.

Има и закони, които Европа чака от България, в т.ч. и този за търсене на отговорност на главния прокурор. По тези въпроси в няколко месеца можем да убедим европейските ни партньори, че сме тръгнали по необратим път, каза служебният правосъден министър.

Радвам се, че за първи път отиваме на избори, без да сме разбъркали Изборния кодекс преди вота, коментира още Зарков и изрази надежда за висока избирателна активност на парламентарния вот на 2 октомври.

Той заяви, че до известна степен е бил изненадан от предложението на президента към него за министър на правосъдието, но нямал колебания да приеме.

Оставам член на БСП. Според мене става дума за неразбиране и недоразумение. Служебното правителство се различава от редовното, че не е партийно, каза Зарков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови