Кабинетът отпусна извънредно 1,5 млн. лв. за преправянето на Северната тангента

OFFNews 08 юни 2016 в 11:19 12555 20

Снимка БГНЕС

Кабинетът отпусна извънредно 1,5 млн. лева на Столичната община за преправянето на Северната скоростна тангента. 

До преправянето на Северната тангента се стигна, след като OFFNews подаде сигнал, че новият път, който струва милиони, е изграден така, че жителите на северните райони да не могат го използват.

За тях е изграден тесен подлез с опасен завой от 90 градуса. Опасността от катастрофи там е голяма, а пътуването на хората се е превърнало в кошмар. Северната скоростна тангента, която по принцип трябваше да облекчава трафика, е удвоила пътя им към София и съответно към работните им места.

Със средствата ще бъде изградена довеждаща улична мрежа, обяви преди началото на заседанието на Министерски съвет премиерът Бойко Борисов. 

„Старият архитект не си е направил проектите. Единственият шанс да ви помогнем бързо, днес го имаме като точка в Министерския съвет – 1.5 милиона. Лиляна Павлова ми каза, че ако се направят двете локали, ще може да се реши проблемът. Има още 2-3 седмици по стария договор на Тангентата, може да започнете да го правите веднага. По-бързо от това не може да се реагира в тази ситуация“, заяви Борисов.

Той се обърна към зам.-кмета на София Дончо Барбалов и главният архитект Здравко Здравков с думите: 

"Глобихте ни милион и половина на практика, без да имаме никаква вина, но отивайте, хората да са спокойни, бързо строете, правете каквото трябва и да стане факт. Точката ви е приета, днес ще ви пратим парите и почвайте. Като стане готово, ще ни благодарите, сега бързо да строите и архитектът да върши работа. За да ви спасим от ситуацията го правим".

От Агенция "Пътна инфраструктура" обявиха вчера, че са готови да съдействат за разрешаване на създалата се ситуация и премахване на 90-градусовия завой с намирането на временно решение чрез въвеждането на еднопосочно движение през подлеза, като движението ще бъде организирано, така че да са намалят до минимум конфликтните точки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

21

Новак

08.06 2016 в 23:26

И като пръснат и тези пари пак ли ще се изтъпанят с Лили да режат ленти?
Глупакът е глупак та даже и от време на време да му се получават някои неща. В края на краищата тъпотията лъсва, рано или късно.

12202

19

SK

08.06 2016 в 22:18

"Лиляна Павлова ми каза, че ако се направят двете локали, ще може да се реши проблемът."

Това може ли някой да го преведе на български?
Двете локали (мн. число), значи една локала (ед. число).
Какво означава една локала?

11751

18

Big Smile

08.06 2016 в 20:31

Какво е соросояга - някой като Баба Яга? Ако става дума за Джордж Сорос - това е човек, достоен за възхищение - от беден унгарски емигрант - става милиардери и меценат - нещо като нашия Васил Божков или Гриша Ганчев......

29585

16

Izalina

08.06 2016 в 13:24

Не разбирам.
За да дигна проста барака в личния си двор с РЗП общо 5 квадрата са триста плана, проекта, процедури, одобрения, разрешения, комисии, такси и последния да затвори вратата (а може и да не ми го одобрят), като административния разход е по-висок от този за строителните материали, а тук се движи проект от такъв мащаб с генерална грешка още на старта му?!?
Безхаберие май е слабовата дума ...

77927

15

El Commandante

08.06 2016 в 13:16

"„Старият архитект не си е направил проектите."

АХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА.....

Ми наемайте си МЛАДИ хора бе,ахахахаха, Боже тва не е държава, тва е шибана комедия на абсурда....

77927

14

El Commandante

08.06 2016 в 13:13

Добре бе, аз не знам кой идиот го е планирал това там, но тва требва да си пълен олигофрен за да не видиш например че така направено движението там е ад.
Точно след тоя въпросния подлез натам по Рожен има цехове, производства некакви,складове и зоната тепърва ще се развива още.

И требва да си пълен олигофрен за да не видиш че ако тръгнеш оттам да се връщаш по Рожен към Илиянци, ти требва да чакаш безкрайно защото от минаващите и в двете посоки през тоя тунел се образуват безкрайни задръствания.

Дебили пълни...

11751

13

Big Smile

08.06 2016 в 13:06

В мутренската технология на изборите - вече не е необходимо купуването на гласове - по-лесно и сигурно е да подправиш протоколите. А парите за които се споменава по-горе са си чиста печалба.

13709

12

Маргарит

08.06 2016 в 12:56

От тези пари петстотин милки отиват за лентичка. Директно.