Йовчев: Виковете "Оставка" се чуват от все по-малко хора

OFFNews 07 януари 2014 в 13:38 4859 24

Цветлин Йовчев
Цветлин Йовчев

Все по-добре се чувстваме като част от това правителство. Мисля, че в една изключително тежка ситуация ние успяхме да направим доста за държавата и обществото въпреки виковете "Оставка". Виковете "Оставка" започват да стават от все по-малко хора и мисля, че все повече хора от българското общество осъзнават, че правителството прави неща, които са положителни.

Това коментира пред БНР вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев, цитиран от БГНЕС. 

Йовчев коментира и очакваната ескалация на общественото напрежение в столицата на 10 януари. "Не мога да прогнозирам какво ще се случи на 10 януари. Ние сме готови и ще предприемем всички мерки да не допуснем грубо нарушаване на обществения ред и да защитим живота на българските граждани. Разчитам, че този, който има желание да протестира ще го направи по цивилизован и демократичен начин. Можем да издържим да охраняваме протестите, колкото е необходимо", каза той.

Прокуратурата ще определи дали има извършено престъпление в случая със скандала около лидера на "Атака" Волен Сидеров, коментира още той.

Вътрешният министър Цветлин Йовчев съобщи, че полицаят не е тежко пострадал при вчерашния инцидент. "По въпросния инцидент още от вчера вечерта и цяла нощ са извършвани необходимите следствени действия, под ръководството на прокуратурата. Извършени са всички необходими действия, които трябва в началото на всяка една такава проверка да бъдат направени. Иззети са записите, снети са обяснения от свидетелите, така че аз и там вярвам, че съвсем скоро ще стане ясна обективната истина какво точно се е случило", каза Йовчев. 

Снети са обяснения от екипажа на самолета, всички свидетели, които е било необходимо, са разпитани, иззети са записите от охранителните камери по съответния ред. Съвсем скоро и там ще има яснота какво точно се е случило и това дали има извършено престъпление или не, ще определи прокуратурата", каза Цветлин Йовчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!