Йончева в Кюстендил: Да се включим в битката за справедливост сега - на 26 май

OFFNews 05 май 2019 в 17:02 2205 0

„Много сме впечатлени от това, което видяхме в Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора” в Кюстендил. През последните няколко години се опитват да разширят галерията – има пространство, което може да бъде използвано от млади таланти. Може да се превърне в културен център не само на Кюстендил, но и на България”.

Това заяви водачът на листата за евроизборите на "БСП за България" Елена Йончева в Кюстендил по време на среща с културни дейци. Тя попита- защо това не се случва и със съжаление отбеляза, че през последните 10 години държавата не позволява на българските таланти да се развиват и не се грижи за културата си.

Елена Йончева припомни битката, която БСП води с министъра на културата. „Това не е битка срещу г-н Банов, а срещу модела „Банов” – модела „Борисов”. „Ало, Ваньо съм” прерасна в „Ало, Банов съм”. Вярвам, че ще има промяна в България - тя ще дойде и чрез Европейския парламент", каза водачът на листата на "БСП за България".

Йончева изрази надежда, че ще има справедливост. „Едно общество с крайно бедни хора не може да ражда култура. Нашият глас се чува все по-силно. Културата е интелигентният начин, по който можем да се противопоставим на модела”, отбеляза още тя.

„Нека всички се включим в битката за справедливост сега - на 26 май и ще успеем заедно”, заключи Елена Йончева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews