Изправи се БГ: 12 години след Бисер институциите не са си взели поука

OFFNews 03 септември 2022 в 19:48 2228 2

Мая Манолова в село Каравелово

Снимка Изправи се БГ

Мая Манолова посети село Каравелово, община Карлово, което е едно от двете най-засегнати населени места в района от наводнението.

Мая Манолова посети село Каравелово, община Карлово, което е едно от двете най-засегнати населени места в района от наводнението.

С помощта на местните структури на "Изправи се България" и хора от региона, лидерът на формацията установи от първа ръка мащабите на трагедията, съобщават от пресцентъра на партията.

Според Манолова причината за бедствието е некомпетентното и безотговорно управление на редица правителства назад във времето , защото непочистването на речните корита и безразборното изсичане на горите, допускането на десетки фирми, които ползват огромни количества дървесина и унищожават българската гора – всичко това води до подобни бедствия.

„12 години след Бисер институциите не са взели поука. Сега виждаме резултата. Ситуацията в Каравелово е повече от драматична“, коментира още тя във видео, излъчено на живо, лично от нея, в профила й в социалните мрежи. Акцентът в разговора й с хората са унищожените къщи и земеделски стопанства. Екипът на "Изправи се България" пое ангажимент да осигури вода и тежка техника, която да се включи в разчистването. Наред с това членове и симпатизанти на партията от региона се включват като доброволци.

Всички потърпевши се нуждаят от огромна помощ. Отец Рафаил показа на Мая Манолова най-пострадалата част от селото, като подчерта, че най-важно в момента е набавянето на храна и вода за хората, които са там.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-3667

1

fik1

03.09 2022 в 20:20

предвид че една камара хора след 6 месеца пропаганда и лъжи за ПП си поискаха тиквун обратно.. каквито хората такива и институциите