Изгонените от ''Възраждане'' се срещнаха с Божков

Ружа Райчева 10 април 2024 в 13:20 3329 0

Снимка Васил Божков/Фейсбук

Васил Божков съобщи, че новото му движение "Център" ще участва в предстоящите предсрочни парламентарни избори, които ще се състоят 2 в 1 с вота за Европейския парламент.

При учредяването на движението в края на февруари Божков заяви, че приоритетите им не се припокриват с разбиранията на нито една партия и че не би работил с нито една от политическите групи.

Днес обаче бившият хазартен бос обяви, че към движение "Център" са се присъединили тримата депутати и четиримата общински съветници, изгонени от "Възраждане" и обединили се миналата седмица в национално движение "Алтернатива за България".

За председател на "Алтернатива за България" бе избран Симеон Тодоров. В движението участват бившите депутати от "Възраждане" Николай Дренчев, Иво Русчев и Александър Арангелов. Изгонените от Костадин Костадинов столични общински съветници са Красимир Гълъбов, Севделина Петрова, Васил Драганов и Венци Стойчев.

Няколко часа по-късно Николай Дренчев реагира и уточни, че "Алтернатива за България" не се е вляла в редиците на "Център" и че обявлението на Божков е било подвеждащо.

"На срещата обсъдихме възможностите за създаване на широка коалиция за предстоящите двойни избори.
След тази среща В. Божков излезе с публикация във ФБ, че четиримата независими общински съветници и трима депутати са се присъединили към "Център".
Категорично заявяваме, че Иво Русчев и четиримата общински съветници не са присъствали на тази среща и дори не са знаели, че се провежда такава в рамките на срещи с всички представители на политически партии.
Към момента в Алтернатива за България не е взето решение за формата, в която ще се явим на предстоящите избори", уточни Дренчев.

А ето какво написа Васил Божков преди това:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки