Издателят на "Дума" сменен като зам.-шеф на БСП-София, без да му кажат

Владимир Йончев Последна промяна на 11 декември 2014 в 21:14 9322 11

Издателят на вестник "Дума" Николай Малинов е бил освободен от поста заместник-председател на Столичната организация на БСП, без председателят й Калоян Паргов да му каже. За уволнението си Малинов разбрал от трети лица, пише вестник "Дума" в утрешния си брой.

Емблематичният ляв журналист на "Дума" и кандидат за депутат от БСП Александър Симов е публикувал изключително остър редакционен коментар по случая със заглавие "Млади жалки апаратчици". препечатваме го дословно.

Още един партиен рекорд бе записан в БСП. На пленум на ръководството на столичните социалисти издателят на ДУМА Николай Малинов бе освободен от поста заместник-председател, но без лидерът на БСП-София Калоян Паргов да го потърси да говори с него, без да бъде уведомен, а се налага дори да научи за решението от трети лица. Това издава не само нездрав, а изключително апаратен климат.

Случката показва очевиден управленски дефект. Как е възможно един човек да бъде сменен, без да бъде уведомен за това? Дори и след като решението е взето. Това навява лоши исторически аналогии, защото, доколкото знаем, подобно нещо и Вълко Червенков не си е позволявал.

Всеки лидер има право да подбере екипа, с който да работи, както е ясно, че никъде не може да има вечни абонати за постове, но апаратните хватки обаче не са промяна, а подмяна.

Столичната организация е най-голямата и от нея се очаква да се държи като такава. Тоест да не замества липсата на идеи с дребни схемички. Дребната схема издава липса на кръгозор, на всеобхватен поглед, на реално желание за нова победа. И проблемът нямаше да го има изобщо, ако поне беше търсен диалогът с хората, които са отстранени. Защото в политическата игра обидени не може да има - някой идва, друг си отива. Но това, което остава са избирателите. Те чакат тази честност, те настояват принципност, те искат да видят отразени техните идеи в действията на лидерите. Схемичките всъщност прецакват именно това. И водят след себе си все по-малко бюлетини...

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.12 2014 в 10:30

Нищо, другари. Не се превъзбуждайте. Николай Малинов може да отиде при Сашко Симов и Явор Дачков в "Галерия". Там ще може да се отдаде безкористно на идеалите си.

12.12 2014 в 09:43

С известен конфуз поради недобро познаване на вътрешнопартийния живот, но да попитам : този Малинов не беше ли същият, който поздрави с нахлуването на Русия в Крим и пожела много скоро и ние да бъдем освободени в една трета(!?) Кримска война? Та той подскачаше от радост пред телевизора!

11.12 2014 в 22:59

Йончев, какво става с Патрик Мур и с "другата гледна точка"?
Ще прочетем ли някога "Трябва ни повече въглерод, не по-малко"? или "стоково-паричните" ти зависимости не позволяват това?

11.12 2014 в 22:56


Миков, закривай!

11.12 2014 в 22:08

А защо въпросното лице е ОТСЪСТВАЛО от този важен пленум на ръководството на столичните социалисти? Който не спазва ПАРТИЙНАТА ДИСЦИПЛИНА така му се пада!

Основно задължение на всеки член на Партията е да си плаща редовно членския внос и да присъства на ВСИЧКИ партийни мероприятия.

Присъствието на скучни и досадни партийни мероприятие е изпитан комунистически метод за каляване на духа и волята! Аз така навремето ходех на опера, един вид изпитание на търпението. Така че тоя сам си е виновен.

11.12 2014 в 22:05

Кога ли Симов ще се окаже прав? Всъщност гласуващите за БСП го правят от параноя и носталгия. Никаква честност не ги вълнува. Всеки малко по-умен или малко по-млад, отдавна е отписал БСП.

11.12 2014 в 21:52

Владко мамин сладък, с тези рекламни гирлянди по сайта ми говориш за "стоково-парични отношения"?

ХА-ХА-ХА-ХАХХХХХ!

Евентуално в бъдеще доказателствата относно твърденията ти ще бъдат точно какви?
ЕЖК? Цитат от фейса на Тимчук? Преписка от изявление на Псаки?

11.12 2014 в 21:48

Това се казва да нямаш дума в Дума шефче.

11.12 2014 в 21:35

Сашо е истински социалист и не се интересува като тебе от стоково-парични отношения :)

11.12 2014 в 21:31

Тва копеленце, което щеше да прави у нас "руски мозъчен тръст" като кажел някой, че шистов газ е добре, той веднага да кажел не е добре.
Ами нека се самоизяждат
Както се казва, само с опорни точки не става. Трябва и акъл.
 
X