Иван Таков: Настояваме за цялостна жилищна политика на Столична община

OFFNews 26 май 2022 в 17:52 1194 0

Таков
Иван Таков

Настояваме за цялостна жилищна политика на Столичната община - за строителство и за придобиване на нови жилища. Това заяви председателят на БСП – София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков по време на обсъждането на доклад, който дава възможност да бъдат продадени 1492 общински жилища на ползвателите им.

По думите му от 2013 г. общинските съветници от БСП поставят въпроса за целенасочена политика на общината в тази сфера. „Ако искаме да имаме жилищна политика, трябва да има и строителство“, категоричен е Таков.

Той заяви, че групата на БСП ще подкрепи доклада, защото има хора, които са наематели и години наред са стопанисвали тези жилища и са инвестирали в ремонта им.

По предложение на заместник-председателя на СОС от БСП Милка Христова освен за ремонт на социална и техническа инфраструктура, постъпленията от продажбата на тези имоти ще отиват и за ремонт на останалите общински жилища в дадения район. По нейно предложение районните администрации ще получават тези средства в края на всяко тримесечие.

Докладът предвижда 30% от постъпленията от продажби на общинските жилища да се предоставят на районните администрации, на чиято територия се намират.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови