"Южен поток" е блъф, руснаците си купуват агентура в България

С руснаците всякакъв бизнес е проблем, твърди Васил Филипов

OFFNews Последна промяна на 19 април 2015 в 23:23 6796 24

Васил Филипов

В България има хора, които продават държавата си. Ние плащаме най-скъпия газ - създават се фондове, с които руската страна създава най-различни мероприятия, поводи за контакти, за преговори, за договори и така се купуват кадри за влияние. Това е стилът на работа на руската страна: да заинтересува определени високопоставени кадри, подкупвайки ги да работят срещу България.

Това заяви пред Нова телевизия Васил Филипов, изпълнителен директор на "Булгаргаз" в периода 1997-1998 г.

Раздавани са рушвети за "Южен поток". Купува се земя, някъде по горски поляни във Варненско, по 1500 лева квадратният метър. Държавна земя, която иначе струва 50 стотинки или левче. И се купува от парите, дадени от нашата държава като уставен капитал в "Южен поток България", твърди Филипов.

От 150 милиона по-голямата част са откраднати. Това е просто една покупка, не се закрива проектът, каза бившият шеф на "Булгаргаз".

Руснаците никога не са мислили, че "Южен поток" ще стане, това е блъф и лъжа, категоричен е той.

С руснаците всякакъв бизнес е проблем. Руснаците не гонят само една инвестиция и не целят да постигнат само един ефект. От всеки изстрел те гледат по няколко жертви "да пожънат". Когато дават някакви пари, те създават капани. След това изпадаш в зависимост и оставаш вече на тяхно разположение да те изнудват. Ако не слушаш - да ти напомнят, че могат да ти сторят зло. И евентуално да те фалират, и прочее, и прочее.  В България руснаците имат много голяма агентура, твърди Васил Филипов.

През 1996 г. Нинов, тогавашният началник на архива на Първо главно, на НРС, занесе досиетата в Москва. И вместо да се върне след една седмица, стоя 4 месеца, докато обработят всичко. Много досиета занесоха в Москва. И след години Нинов нещо го самоубиха, каза бившият шеф на "Булгаргаз".

Луканов беше ненужен на партията си, тръгна да овладява газовия бизнес и "Мултигруп" го отстрани, твърди още Филипов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.04 2015 в 13:22

Предлагам Филипов да стане президент и Иво Инджев Премиер. Тогава в новите учебници по история ще четем за зверствата на българите спрямо коренното турско население по време на 500 годишното ... управление. Може и да се извиним, официално, че подлъгани от Русия сме откъснали парче от Османската империя, нарушавайки международното право. Може НС със закон да обяви например Априлското възстание за престъпно.

22.04 2015 в 18:10

Тоя тик-веник Васил Филипов ги приказва тези глупости за Син поток, за Северен поток и от години за Южен поток. Първите два си работят и снабдяват Германия и Турция с газ, а тик-веникът Филипов продължава да продава страната си като говори срещу заплащане подобни глупости.

21.04 2015 в 07:37

Обичам да го слушам Васил Филипов като говори.Вярно говори.Така е.Русия винаги си е гледала нейните интереси,а нашите са били зависими и сега-също.Грешката на България е ,че веднага след 10.12.89 г.не се предприе добив на наш,собствен газ,а се сключиха договори и пр.да чакаме и получаваме такъв от Русия да ни подава както иска и когато поиска.Лустрация -веднага.юстига с хора,зависими от Русия,БКП и КПСС.

20.04 2015 в 21:40

Такива глупости скоро не бях чел. Де ги намерихте тези луди, да ви купуват безстопанствените земи по 1500 лева квадратен метър? Абе вие на този свят ли живеете? Я се прегледайте на психиатър. Руснаците са хора, като всички останали. И си спазват договорите, които са подписали. Този излезе най-големия разбирач. Ай сиктир бе, аланкоолу...

20.04 2015 в 20:54

Добрутро, откри топлата вода г-н Филипов.Бадева пари кой дава бре. Еми в туй е номера, уж си се хванал на капана пък се оказва, който го прави капана сам да падне в него, пък ти ни лук ял, ни мирисъл. Е, тъй е то майсторлъка я. То инак и баба знае - тъй на чисто да играе. Ма няма такъв телевизионен канал.

20.04 2015 в 18:24

@Станчева
Намалете пропагандата или сменете хапчетата. На кого говорите:

натресохте
телекомите са ваши
че създадохте
руинирахте - ау че високопарен изказ

ДПС финансиран от Русия - това е любимата Доносник Ивайлова пропагандна опорна точка. Ердоган се срещна с Местан - той Руски агент ли е ; ДПС натисна Първанов навремето да даде въздушен коридор на НАТО
Иначе споделяте в минало свидетелско време, което по груби сметки Ви прави около 80 годишна. Моето уважение към възрастта ви, но държа да Ви припомня, че ако баба Ви въздиша по правото си да носи фес. Моя прадядо с удоволствие е работил, за да плаща за свободата си. Също в момента и аз към новите ни ЕС освободители.
А през това време глупавите Унгария, Турция и Финландия строят АЕЦ с руски технологии.

20.04 2015 в 15:20

Коментар на Georgi Georgiev:
Благодарни на Русия за какво?
За това, че тристахиляден руски корпус ни окупира за 3 години през 1944 г.-1947 г. , чиято издръжка бе по-голяма от бюджета на България?! Затова, че с насилия и убийства над хиляди българи натресохте "македонската" нация?! За това, че национализирахте земята на хората?! За това, че принуждавахте България половин век да ви дава селскостопанската си продукция под себестойност и да ви купува съвецките боклуци?! За това, че до 1960 г. източихте целия валутен резерв на България , а от 1961 г. до 1964 г. източихте и целия златен резерв на БНБ от 32 тона злато?
За какво да сме благодарни?! Че през 1989 г. финиширахме с 10 милиарда долара дълг. Дълг равен на днешния. Дълг, направен от вашия марионетен режим, който да пълни вашите ненаситни имперски гуши.
Да сме благодарни, че плащаме най-скъпия руски газ в Европа?!
Да сме благодарни, че плащаме дизелът с най-висока себестойност в Европа?!
Да сме благодарни, че Лукойл Нефтохим отчита милиарди приходи, но нито стотинка печалба?!
Че телекомите са ваши, аптечните вериги, хотели, че цели сектори от икономиката ни са във вашите ръце и в ръцете на подставените ви мекерета, а други сектори, като химическата промишленост, циментовата, азотно-торовата фалират заради същия този най-скъп руски газ, който е 60 % от себестойността на продукцията?!
За това, че перманенто руинирате българската държавност?!
Да сме благодарни, че създадохте и финансирате политически паразит като ДПС?!

20.04 2015 в 14:23

@Станчева
Само, че да се прекалява с истината за руската обич и да се спестява истината за атлантическата си е жива пропаганда г-жо. Всъщност по писанията ви ми е напълно ясно, колко качествено ви е промит мозъка. Кънчо, Мавриков и Пачо явно са чели история. Не знам кой не е:
http://en.wikipedia.org/wiki/Bombing_of_Sofia_in_World_War_II