Ицо Хазарта: 'Възраждане' е създадена от службите, а техен лидер е президентът

OFFNews 01 юни 2023 в 18:53 6966 3

Хазарта

Снимка БТА

Христо Петров-Ицо Хазарта

Партия "Възраждане" не е създадена да управлява. Създадена е, за да руши малкото, което е постигнато през последните 25 г. Зад тези хора (от "Възраждане") стоят българските служби, а техен лидер е президентът Румен Радев. Така че никак не е лесно да бъдат спрени.

Това обяви депутатът от "Продължаваме промяната-Демократична България" Христо Петров-Ицо Хазарта пред бТВ. 

Според него прокуратурата трябва спешно да се задейства след днешните приказки на депутатите от партията за преврат. 

"Днес на трибунка Костадин Костадинов обяви, че повече няма да допуснат Явор Божанков и Манол Пейков да се качват на трибуната и ще ги свалят от там. Едни хора в парламента искат да определят кой може да говори и кой не може да говори. Те искат от тях да зависи кой да говори. Те казват: "Ти нямаш право, нищо, че си избран от народа". Къде е прокуратурата тук, къде е ДАНС? Това е призив към насилие, към преврат", посочи Петров.

Хазарта отчете като своя лична вина, че се е заблудил по отношение на президента. По думите му ПП е създадена от Кирил Петков и Асен Василев с подкрепата на Румен Радев. 

"Това е и лична моя вина, че съм се заблудил за него (за президента)", посочи депутатът.

"По време на предизборната кампания всички от ПП и ДБ обикаляхме цяла България и казвахме на нашите избиратели: Гласувайте за нас, ще спечелим и ще накараме ГЕРБ да ни подкрепят. Ние не спечелихме, но след всички преговори накарахме ГЕРБ да ни подкрепят", каза още Ицо Хазарта.

По думите му има риск да бъдат "изпързаляни" при общо управление с ГЕРБ, но трябва да се направи опит, защото иначе има риск България да поеме курс към Русия и диктатура.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9347

3

Анализи

01.06 2023 в 23:23

Очевидно е, че небългарският президент Радев и Възраждане са едно цяло. Жалкото е, че и службите, които се командват от Радев си правят оглушки за Възраждане и така вече копаем дъното вместо да си оправим къщичката.

1915

2

Читателка

01.06 2023 в 20:01

Тази замъглена от празноглавие, но изпълнена със злоба глутница, неспособна за нормално общуване, да се чудим от къде дойде?? Кой гласува за тези овълчени чудовища, готови да премажат момчето, което си е позволило да проговори?? Защо не ги арестуват за хулиганство или трябва да се случи нещо непоправимо, за да се осъзнае Зеления чорап какви ги дроби в парламента с единственото си желание да отклони държавата ни към Сибир и да продължи да мести пионките. И с цялата си наглост коментира полученият с подлост запис, как не го е срам???

75

1

230 млрд баксов

01.06 2023 в 19:18

Коце Хитлера