Ицо Хазарта: Апатията е най-силното оръжие на гадовете

Ружа Райчева Последна промяна на 12 ноември 2021 в 22:34 5574 0

Снимка Стопкадър Евроком

Един ще каже: чакай да си взема аз парите от рекламата. Друг ще каже: имам си бизнес. И к'во от това? Остават едни други хора, на които им се занимава. В "Продължаваме промяната" сме хора без амбиции за властта, с желание нещо да се бутне в правилната посока. Изборите са на 14 ноември, а апатията е най-силното оръжие на гадовете. Затова гласувайте.

Това заяви рапарът и кандидат-депутат Христо Петров, известен като Ицо Хазарта, в интервю за Сашо Диков по телевизия Евроком. 

Петров обяви, че не е знаел срещу кого ще се изправи в 25-МИР София, където по традиция лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов води листата, както и Корнелия Нинова тази на БСП, но това не го е изненадало неприятно.

"Решението ми да се кандидатирам има две основни обяснения: първото е, че парламентът е нещо като лост. Място, на което може да се вземе смислено решение, което да работи, за разлика от социалните мрежи. Другото е, че ако не съм аз, то е вероятно да е някой, който да го е по-малко грижа от мен. За мен това са достатъчни причини", каза Ицо Хазарта. 

По думите му той иска да промени бъдещето, понеже няма как да промени миналото: 

"А бъдещето в момента ходи на училище и детска градина. Не вярвам, че ние ще се променим. Не вярвам, че крадецът ще спре да краде, да, добре е да го вкарат в затвора, но той вътрешно ще остане такъв. Ако някой може да се промени, това са нашите деца."

Хазарта заяви, че му прави впечатление, че децата учат по много странен начин: 

"Ходят на училище, за да мине, за да го избутат. Кой ходи с кеф на училище, всички чакаме да мине, за да вземем заветната хартия. Ужасът при нас не е, че не знаеш, а че имаш двойка. После отиваш на шофьорски курс, за да вземеш книжка, не за да се научиш да караш. Отиваш на лекар - за бележка, не за да се излекуваш. Или да си купиш сертификат – върхът на интелекта."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови