Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Христо Иванов: Постановката със Северна Македония е измислена димна завеса

Ружа Райчева 15 юни 2022 в 09:10 4855 3

Снимка БТА/Минко Чернев

Цялата тази постановка със Северна Македония е абсолютно измислена димна завеса. Ако е имало двойна външна политика, значи, че външният министър Теодора Генчовска е трябвало да си подаде оставката. 

Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов преди началото на днешното парламентарно заседание, на което депутатите ще обсъждат актуализацията на държавния бюджет за 2022 г. 

"Как Кирил Петков ще обещава нещо, което не зависи от него, а от Народното събрание и Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС)? Ние смятаме, че националният интерес на България е ветото да бъде вдигнато. Ако една страна-кандидат не изпълнява определени изисквания, формулирани от ЕС, може да забрави за членство", каза той. 

По повод актуализацията Христо Иванов очаква, че е възможно да не се приеме. "Всичко е възможно в момента. Виждаме един абсолютен разгул на безотговорността и популизма. Интересите на страната и на хората, които се нуждаят от подпомагане от държавата, интересите на бизнеса - всичко това е хвърлено през прозореца", заяви той.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов заяви, че най-важното е да се разбере дали министър-председателят Кирил Петков си е позволявал да води двойна дипломация, което "само по себе си представлява държавна измяна". "Ако е така - уволняваме правителството с вот на недоверие", каза Костадинов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

3

случайно прочетох

15.06 2022 в 14:09

"Ако е така - уволняваме правителството с вот на недоверие", каза Костадинов."|

Копейкин се е размечтал :–)))) Вече се вижда министър предсетател с 200 народни предаставители по двама, трима от другите партии.. Смешник!!!

-240

2

редовно четящ

15.06 2022 в 10:06

Така е, в основата на всичко стоят пари, много пари от ЕС, които досега захранваха клептокрацията ни.

5827

1

pisnamiotmutri

15.06 2022 в 09:38

Измислена ама достатъчна за да върне герб на власт.
 
X

Подкастът на OFFNews