Христо Иванов нямал диаметрални различия с главния прокурор

OFFNews Последна промяна на 15 юли 2015 в 11:40 1353 3

Христо Иванов

Снимка БГНЕС, архив

Министърът на правосъдието Христо Иванов каза пред журналисти, че няма диаметрални различния с главния прокурор Сотир Цацаров. 

Пред журналисти министърът отбеляза, че Цацаров многократно е заявявал, че подкрепя разделянето на ВСС, чрез промени в Конституцията, както и че двамата са съгласни, че трябва да се случат и други реформи.

Христо Иванов заяви, че няма повече да разменя реплики с главния прокурор през медиите. Той благодари на хората, които излязоха в негова подкрепа вчера, но и добави, че е благодарен и на тези, които му поискаха оставката, защото също се обявяват за съдебна реформа. Министър Иванов заяви, че за него знакът от двата протеста, е че българското общество иска промени в съдебната власт.

"Лошото е, че очевидно не успяваме да излъчим всички достатъчно ясна воля за тези промени и това кара хората да се изнервят и да реагират. За мен тези протести са сигнал, че трябва много по-ясно да покажем воля за реформа и за промени, много по-фокусирано да обсъждаме по същество аргументи и контрааргументи, за да може обществото да е спокойно, че има воля за промени", каза той.

Иванов взе участие на кръгла маса на тема "Инспекторатът към ВСС - обект или субект на съдебната реформа в България", на която заяви, че огромната част от българските магистрати са почтени хора и именно те са най-големият ресурс за съдебната реформа. Той добави, че за да се случи тя обаче, трябва да се отдели тази част от магистратите, които са непрофесионални и неетични и те да понесат своята отговорност. Това за съжаление явно до момента не се е случвало в необходимата степен, добави Христо Иванов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.07 2015 в 10:58

Мкотело, никога никой не е вярвал в този червей! ОСТАВКА, ТИКВИ!!!

15.07 2015 в 13:08

РеференDOOM, мърша е шибаната ти червена майка, която те е родила!

15.07 2015 в 12:00

#ОСТАВКА!

Мърша неземна! Нямоло да разменя повече реплики... И ти ли подви опашка?
Мижетурка смотана. Платено червейче на американски фондации!