Ходжа-кмет: С бисмиллях вземете парите на ДПС и гласувайте за ГЕРБ

OFFNews Последна промяна на 30 октомври 2019 в 10:23 28662 0

Ходжата и досегашен кмет на велинградското село Пашови Хусеин Ходжа призовава мюсюлманите на митинг, най-вероятно във Върбица, да вземат "с бисмиллях" парите, които им раздават от ДПС и да подкрепят кандидата на ГЕРБ.

Това се вижда от видео заснето на предизборното събитие на мегдана. Скандалното в случая е, че религиозно лице агитира по недопустим начин. Бисмиллях е съкратена форма на арабски език на израза "В името на Аллах".

Ето какво казва ходжата-кмет:

"Велинград го заварихме с една миризлива коалиция между БСП и ДПС, които вкараха общината на минус с 24 милиона. Затънала община. Само за две години успяхме с нашия кмет д-р Костадин Коев да вкараме 47 милиона инвестиции. Най-важно е човекът отпред да е кадърен, а вие го имате. Аз не съм член на ГЕРБ, но ГЕРБ стои плътно зад мен и ми помага, защото съм кадърен. Така че Муса Воздюф и колегата до мен, вече не като ходжа, а като кмет Реджеб Алиев, когато дойде 27-и вдигнете главите и не се страхувайте от тия, които си мислят, че са мюсюлмани, гласувайте и ги накажете. Знам, че дават пари, вземете ги с бисмиллях в джоба и гласувайте за него."

Хусеин Ходжа показва колегата си Алиев под одобрителните възгласи и възгласи "Браво" на множеството.

Според данните на ЦИК обаче и двамата ходжи от ГЕРБ са загубили вота още на първия тур от кандидатите на ДПС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови