Хаджигенов за коалиция между новите министри, ДБ и ИБГНИ: Добре звучаща възможност

OFFNews 11 септември 2021 в 11:05 4542 2

"Добре звучаща възможност на този етап, теоретизираме, но това е ок, чудесно."

Така адв. Николай Хаджигенов от ИБГНИ/Отровното трио коментира в студиото на "Денят започва" на БНТ евентуална бъдеща коалиция между ИБГНИ, Демократична България и политически проект на служебните министри.

Хаджигенов гостува в студиото заедно с Мая Манолова. 

Политическото поумняваме там е факт, докато в "Има такъв народ" дори няма заченки на поумняваме политическо, каза той.

Финансовият министър успя да прокара три актуализации на бюджета, те са хора с капацитет, които имаха възможност да се докажат в служебното правителство, смята Мая Манолова.

Ако мандатът беше в "Изправи се БГ! Ние идваме", категорично щеше да е различно. Щяхме да покажем как и защо може да се направи правителство на малцинството и как то може да работи изобщо. Със сигурност щяхме да направим правителство на малцинството, каза Хаджигенов.

Ние идваме, за да покажем как и ще го направим отново. Ние показахме достатъчно неща и в този парламент, подчерта той.

Според Манолова на избирателите е нужна увереност, перспектива и надежда, че в следващия парламент формациите на промяната ще бъдат първа политическа сила.

На въпроса дали в тяхната формация има разцепление заради регистрацията на "Ние идваме", адв. Хаджигенов отговори: "Хората трябва да знаят, че са част от някакво движение, именно затова създадохме "Ние идваме" и го учредихме на годишнината от "кървавия 2 септември". Това ще бъде гражданско движение, каквото е "Изправи се БГ!".

"Важно е, че бяха актуализирани пенсиите, че вече няма да има пенсионер, който живее под прага на бедност. Повишихме майчинството за работещите жени през втората година. За първи път има толкова ясна и фокусирана подкрепа за земеделските производители, за дейците на културата... Така че, резултатите на този парламент, макар и кратък, са видими и са полезни за гражданите", подчерта на свой ред Манолова.

Тя коментира и скандала около Татяна Дончева, след твърденията на депутата от ИТН Радостин Василев, че се е опитала да разцепи парламентарната група: "Този въпрос ще се изясни в съда. За разлика от кюлчетата и пачките, сега спецпрокуратурата реагира светкавично и истината ще се разбере. За нас е ясно, то се видя. Истината ще стане ясна в съда, ние сме сигурни, че това е спекулация, удар срещу Таня."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови